Öncelikle Mustafa Karataş gibi bir zevatın fetvasına asla itimat edilmez zira kendisi ehli sünnet dışı birçok görüşe sahip biridir.
Nerde işin kolayı var oraya kaçar zaten bir hoca'nın katıldığı programlardan bile ne olduğu aşağı yukarı anlaşılır Ehli sünnet dışı haram olan bir ortamda konuşması bile dinlenilmemesi gerektiğinin kanıtıdır.

Gelelim mevzuya , Ramazan Orucu Farz bir ibadettir yani niyet etmemek , Orucu tutmamak çok büyük bir günahtır öyle ki 1 gününe niyet etmediğiniz bir ramazan orucunu (mazeretsiz) ömür billah nafile oruç tutsanız ödeyemezsiniz.
İmsak vaktinden önce kalkıp sahur yapmanız zaten oruca niyet ettiğinizin göstergesidir yani sabah bilmem kaça kadar bekler duruma göre niyet ederim diye bir durum söz konusu olamaz.
O şöyle bir durumda geçerli olabilir , sahura kalkamadınız ve sabah uyandınız diyelim namazıda kaçırdınız olduya böyle bir durum gerçekleşirse bazı alimler belli saate kadar niyet edip oruca başlayabilirsiniz (hiç birşey yemeden içmeden) demişlerdir.

Ama o şahıs bunu tv'de dillendirerek milletin orucunu sakata sokma peşindedir itibar etmeyiniz.

FOMOCO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yorumlar için teşekkürler, anladığım böyle birşey yok

kamyoncuyum , normal şartlarda her gün seferi km yi fazlası ile yapıyorum yinede orucumu tutuyorum. zaten amacımız Allah'a olan borcumuzu ödemek ama musatafa karataş kafamı karıştırmadı değil bu gece ki yayınını tekrar izlemek lazım
Seferi oruca niyet etmek için beklemeniz gerekmez normal oruca niyet edersiniz seferi duruma geçince seferi oldugunuzdan dolayı orucu yiyebilirsiniz bu Allahın bir ruhsatıdır .
Ama sakın yarın gidecem nede olsa diye niyetsiz kalmayınız zira başa ne geleceği belli olmaz seferiniz iptal oluverir oruçtanda olursunuz.
ve tekrar ediyorum Mustafa karataş , M.İslamoğlu , Bayraktar bayraklı , M.Okuyan vb zevatlar ehli sünnet değillerdir ve asla itimat edilemezler.
Bunlar ehli sünneti bozmak için içimizde yaşayan acizlerdir.