Öncelike PHP ve Django karşılaştırması çok doğru olmayacaktır, Django bir framework iken PHP bir programlama dili. Kariyer hedefiniz yoksa ve beğendiyseniz Python ile devam etmenizi tavsiye ederim. Hem öğreneyim hem de kazanayım istiyorsanız PHP'ye geçebilirsiniz. PHP'nin avantajları maliyet, kaynak ve kütüphane fazlalığı, işveren sayısının çokluğu olacaktır. Bir de naçizane tavsiyem her şeyi öğrenmeye çalışmayın, amacımız voltran oluşturmak değil sevdiğiniz şeyi bulup onda uzmanlaşmaya gayret edin.

Yazdıktan sonra gördüm, PHP'nin eski yıldızı kalmadı gibi bir mesaj yazmışsınız. Her ne kadar dillendirilse de böyle bir şey söz konusu değil. Teknolojinin geldiği noktada artık hiçbir yerde tek teknoloji yer almıyor ve bu yanlış yorumlanıyor. Örneğin node.js'in popülerliğinin artması PHP'yi gölgeliyor gibi düşünülüyor ancak birçok web uygulaması, hatta online oyunların ya da uygulamaların sunucu-istemci arasında köprü görevi gören parçaları PHP ile geliştiriliyor. PHP nesne yönelimli, güncel ve güçlü bir dil bu özellikleri taşıyan bir dilin popülerliğini kaybetmesi için hiçbir sebep yok.

Aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz, ben 8-9 senedir web ile ilgileniyorum PHP hep 5-6 arasında değişti bu süreçte hiç aşağı gelmedi:

http://pypl.github.io/PYPL.html