Gelir testine girip, geliriniz olmadığını belgelerseniz silinir.
ben yaptım mı? hayır üşendim .
emekliliğe bir faydası yok. sadece sağlık hizmetlerini ücretsiz almanızı sağlar. yoksa hastanede her işleme para ödersiniz. muayene en son 50 liraydı
Yanlış yönlendirmeyelim lütfen
konu sahibi arkadaşım; o borç gelir testine tabi olduğunuzda gelecek zamanlardaki ödemelerinize etki eder. Eğer geliriniz düşükse size yeşil kart gibi bir olanak tanılıyor ve gelecekte her ay 83₺ ödemek zorunda kalmayarak sağlıktan faydalanıyorsunuz. Tabi borcunuz olmayacak eğer borcunuz varsa yine sağlıktan faydalanamazsınız. Şuan borcunuz var ve yıl sonuna kadar cumhurbaşkanının kararı ile sağlıktan faydalanabiliyorsunuz. Devlet hastahanelerinde 6-7-8₺ fark vererek şu durumda faydalanıyorsunuz. Özel hastahane ve özel üniversite hastahanelerini kapsamıyor. Bir karar ile 25 yaşına kadar olan borçlar silindi. 25 yaş üzerinde kalanlar ve gelir testi yaptırmayalar borçlandırıldı
Müsait bir zamanda SGK ilçe dairesine giderseniz detayları alırsınız ama dediğimden bir farkı olmayacaktır. O borç kalacaktır gelir testi ile silinmeyecektir. Belki bir karar çıkar ve o borçlar silinir aksi bir durumda o borçlar silinmeden sağlıktan faydalanamazsınız. Şuan yıl sonuna kadar fark vererek faydalanabilirsiniz.