hsnDnz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de BTC'leri Binance'ta tutuyorum. Güvenliği konusunda dünden beri endişelenmeye başladım. Telegram üzerinden yabancı isimli birisi eposta ve şifrelerin olduğu bir mesaj gönderdi; doğru mu acaba diye girip baktığımda hesaplara giriş yapılıyordu. Hesabın birinde Google Auth, diğerinde SMS doğrulaması vardı. Aklıma takılan şey; bu hesap ve şifreleri ele geçirenler, bu doğrulama mekanizmalarını da geçebilir mi? Mail adresi hacklendiğinde Google Auth'un geçildiğini biliyorum; ancak Binance hesabından telefon numarası değiştirilip SMS doğrulaması da geçilir mi merak ediyorum?

BTC'leri Binance dışında bir cüzdana taşımak mümkün mü? Ne önerirsiniz?
Taşımak mümkün ama buradan çıktıktan sonra donanım cüzdan harici hiç bir şey güvenli gelmiyor bana. Google Auth'u maili kaptırmadan geçmelerinin imkanı yok, Binance için tek güvenim o.
Bu arada Telegram'dan gelmiş olan şifreler geçenlerde yaşanan hack olayıyla alakalı olabilir. Hangi sitenin veritabanı patladı bilmiyorum ama 7-8 yerde kullandığım mail adresim ve şifrem aynıydı, o şifre ve maille giriş denemesi yapıldıkça mailime bildirim geldi. Hepsinden değiştirdim, 2fa olduğu için zararım yok ama benzer durum başına gelen bir kaç kişi daha var. Muhtemelen ortak kullandığımız bir yerden veriler çalındı o şifreleri her yere deniyorlar.