Merakla beklenen Xiaomi MIUI 12 arayüz yapısı sonunda düzenlenen etkinlik kapsamında resmi olarak lanse edildi. İşte ilk detaylar;
MIUI 11in yerini alan yeni Android 10 temelli arayüz yapısı Xiaomi MIUI 12, karşımıza çıktı. Uzun zamandır geliştirme aşamasında olan yeni arayüz, açıklandığı kadarıyla burada detaylandırdığımız Xiaomi ve Redmi imzalı akıllı telefonlara geliyor. MIUI 12 ile ilk çıkışı detaylarına aşağıda yer verdiğimiz Xiaomi Mi 10 Youth Edition ile yapan firma, yeni arayüz için çok iddialı duruyor. Çin merkezli lansman kapsamında MIUIın global olarak 310 milyon kullanıcıya ulaştığını aktaran firma, yeni sürümüyle ilk olarak koyu arayüz konusunda önemli bir adım atıyor. Yeni sunulan Dark Mode 2.0 yani yeni koyu arayüz modu, aktarıldığı kadarıyla 42 sistem uygulaması ve 20den fazla popüler uygulama ile derin entegrasyon getiriyor.
GÜNCELLEME HAKKINDA FOTOĞRAF VE VİDEOLAR ELİME GEÇTİKÇE ATACAĞIM!
Ayarlar bölümü
MultiPencere modu
Üst bildirim paneli
Xiaomi MIUI 12 ilk aşamada şu cihazlara gelecek Genel olarak dikkat çeken yeni arayüzün tam sürümleriyle haziran aynın sonunda dağıtıma çıkacağı aktarılıyor.Yani kişiler yeni sürümü biraz daha beklemek durumda. Firmanın güncellemeyi ilk aşamada şu cihazlara göndereceği de resmi olarak verilen bilgiler arasında yer alıyor:
İlk dağıtım -Xiaomi Mi 10 Pro -Xiaomi Mi 10 -Xiaomi Mi 10 Youth Edition -Xiaomi Mi 9 Pro -Redmi K30 Pro -Redmi K30 -Redmi K20 Pro -Redmi K20
İkinci dağıtım -Mi Mix 3 -Xiaomi Mi 8 series -Redmi Note 8 Pro -Redmi Note 7, 7 Pro
Üçüncü dağıtım -Mi Mix 2 -Redmi 8, 8A -Redmi 7, 7A -Mi CC9, CC9 Pro, CC9e