ozanalkancomtr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben bu tarz konuları dikkatle takip ediyorum ve ürün ya da hizmet alırken kararlarımı etkiliyor. Hatta kullanıcılara notlar da ekliyorum. Eminim benim gibi davranan bir çok kullanıcı da vardır. Yani demem o ki firmalar aslında yazdıklarıyla işletme kültürüyle alakalı bir imaj da sergiliyorlar. Konuda servis sağlayıcı firmaların yazdıklarında hiçbir yanlış yok. Dedikleri gibi otomasyon işleyişi var. Sürelere göre komutlar gerçekleşiyor. Bu da gayet normal, anlaşılabilir durum. Fakat konudaki tatsızlık müşteri odaklı olmayan hizmet anlayışı. Bana göre anlaşılamayan kısım tam olarak burasıdır. Yani konuda kimse veresiye çalışalım ya da para vermeden hizmet alayım dememiş zaten. Hizmet süresi dolacağından haberdar olmak istemiş. Firmanın elbette böyle bir zorunluluğu yok ama sonuç olarak bir mağduriyet oluşmuş ve firma, belki bir müşteri kaybetmiş. Baktığımızda kazanan olmamış. Çok da dağıtmak istemiyorum ama kimse slider'ına parayı veren düdüğü çalar yazmıyor. Bu bilinen bir şey zaten. Kardeşim işine geliyorsa kafasıyla da müşteri kazanılmaz. Bu süreçte mümkünse son yedekleri iletelim, işlem sırasına alıp yedekleri kontrol edelim, 1 ay bizden olsun gibi bir yaklaşımla o müşteri belki 5 sene daha kalacak.

Özetle demek istediğim naçizane ben bir müşteri olarak, müşterilerine yaklaşımı daha iyi olan firmaları tercih ediyorum. Hizmet kapsamını artırmak, maliyetleri de artırabilir ama daha anlayışlı yaklaşımlar sizlere daha fazla müşteri kazandıracaktır.
Aynen üstadım hosting elemanı veya komisyoncu arkadaşlar ister istemez olaya para gözüyle bakmışlar benim bir kez sektirmem yoktur erken ödemem vardir. Yani sistemi kapatmayı bilen otomasyon ne hikmetse işine gelmeyince bilmiyor dönüyor. Inanın blazing fast sitem vardı adamlar ukraynada kaç kere mail ile dönüş yaptılar marka vermek istemiyorum ama bazı arkadaşlar olayı dramatize ettiler bayağı üzüldüm durumlarına meğer 35 TL gelmese iflas edecekler yazık çok yazik

haber58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir çok host firması verilen emeği bilmeden, çekilen çileyi bilmeden, zamanı bilmeden hemen az bir gecikme olunca fişi çekiyorlar. Aslında kendi iplerini çekiyorlar.
Zaten 35 TL bel bağlayan firma bence bu isi yapmasın. Güvenmeyin arkadaşlar. Her şey para mi ya. Adam hastalanır covid olur sokağa çıkamaz interneti olmaz ne yani firmalar bunu bilmiyormu bütün ülke kapandı migros kapattı dükkanını senin aklına gelmiyor mu müşterim belki hastalandı. Bizim hosting firmalarımız tasarımda büyük gerisi hikaye malesef. Inşallah buradan ders edinirler müşterilerine sahip cikarlar

ejder024 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu açan kişi haklı, Hosting firması da haklı. İki taraf da kendine göre haklıdır.
Host firması 5-6 gün bekleyebilir otomasyon deyip işin içinden çıkmak kolay. Ama yinede haksız diyemeyiz.
Arkadaş neden kapatmış demiyor zaten. 5 yıllık müşteriyim 5-10 gün idare edebilirlerdi diyor. O da haklı yani.
Hocam emin olun hosting firmaları bir iki ay müşterilerinden para almasa batmazlar. Yani müşterisi demeden şunu yapamadı gel kardeşim iki ay nendensin. Zaten senin bu ay atlatacak akçan yoksa yarın ne olacak yarın bisey olsa bırakıp gidecem. Bu müşterine güven verir mi. Vermez. Benim derdim bedavaya getirmek degilki. Amacım duyarlı olmak kafayı kuma gömmek değil. Sen hostingci olsanda bilişimci olsanda covid 19 herkes etkiledi. Senin ne özelliğin var.

EksenBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
35 tl deyip geçmeyin Ben hosting işi yapmıyorum zamanında yaptım iyi biliyorum ayda 100 kişi ödemese yada geciktirse bu rakam yekün tutuyor. Size göre 35 tl kendi ödemenizi yazıyorsunuz ya gerede sizler gibi ödemesini geciktiren unutan yada art niyetli kişler. Hosting sattığım zamanlarda bana wp den yada destek talebinden yazan bir şekilde bildiren hiç bir müşterimin hesabını askıya almadım. Üşenmeyip bir destek talebi açsaydınız hesabınız askıya alınmazdı %99. Sistemler artık otomasyonlarla dönüyor sizinkide büyük ihtimal otomasyon kapattı.

@iyi; Turgayım sen iste makina yolluyayım sana
Bak hayırlı müşterine server veriyon ticaret isi ahbap çavuş ilişkisine benzemez. Zaten eskiden yapmisin. Hosting isi bundan bir yıl iki yıl sonrasını planlama işidir öyle 35 TL sen hesap edersen kimse senden ürün almaz niye alim yarın server kapatınca kim hesap verecek yaşanmasını burada ben bu firmaya binlerce lira ödedim 35 TL için bence değmez ama vizyonları yok tek kişilik dev kadro olunca böyle oluyor kurumsal olmak 0850 baslayan numara almak değildir kurumsal müşterisini tanımaktır belesciler sen bilmiyormusun ilk günden anlarsın anlamazsan yapma bu isi

FiBuHosting adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar;
Otomasyon sistemi aynı zamanda müşteriyi bilgilendirmektedir. Kimsenin modül yazdırma ihtiyacı yoktur. Kusura bakmayın ama bizler bir şeyler aksamasın diye para verip sms satın alıyorsak kendimiz için değil siz zor durumda kalmayın diye.
Bakın VDS alan bir müşterim. İlk alırken 20 gün tolerans gösterdim rica etti onayladım.
Şimdi aşağıda kaç kere SMS gitmiş bir bakın;

Sadece tek müşteriye ve bu müşterinin ödemesi 16 Nisan, Bugün 25 Nisan. Tam 5 kez fatura ödenmediği bilgisi SMS olarak ulaşmış.
Şimdi bu müşteri ve bunun gibi müşteriler, müşteri memnuniyetinden bahsetmesinler. Ben sistem satın alıp size bildirim yapıyorsam bir zahmet Whatsapp, Facebook, Instagram, Telefon, Mail, Müşteri Destek paneli gibi sunulan hizmetlerden sadece bir tanesine bu ay ödeme yapamayacağım erteleyebilir misiniz dese zaten sorun yok. Otomasyon işi olmasa kimse burada iş yapamaz elindeki işi bitirmekten sizde saatlerce hizmetim aktif olmadı diye beklersiniz.

Herkes sorumluluklarını yerine getirmeli..
Dostum anladık kurmuşum sistemini ortada bir kriz var ben kapatmışım sende kapatmışsın almiyiver iki ay 5 yıl tıkır tıkır paranı kat be kat almışsın iki ay mi idare etmek zorunuza gidiyor bu iş pandemi keyfi değil anlamıyoruz mu ya