Ben günde bir paket içerdim. Sigarayı bırakalı üç ay falan oldu galiba. İlk zamanlar çok zorluyor cidden. Fakat o anlık istekleri gecistirmeyi başardığında -ki bu istekler bilimsel olarak en fazla 5 dakika sürüyor. Yani 5dk idare etmen yetiyor- bir süre sonra bu istekler daha da azalmaya başlıyor. İlk hafta boşluk gördükçe, kahve içtikçe "ah bi yanında sigara olsaydı" diyorsun ve bu gücünden baya kırıyor senin ama dayandığında geçmeye başlıyor. İlk hafta bittiginde daha az istemeye başlıyorsun, 2. Hafta daha da az ve öyle gidiyor. Mesela şuan sigaranın S'sini bile aramıyorum. Ha, yine böyle bazen icesim geliyor ama bu o kadar nadir ve zayıf bir istek ki... Yani 10-15 saniye sürmüyor bile. Fiziksel bağımlılık 3 günde bitiykrdu benim bildiğim. Yani 3 günden sonra artık tamamen psikolojik bir istek olmaya başlıyor sigara içmeyi istemek. Ben sigaradan sonra sürekli ağzımı bir seylerle meşgul etme gereksinimi duyuyordum. Sigara olmayınca çaya baya sardım. Sürekli çay içiyordum falan. Kuruyemiş de öyle. Fakat o da geçti şimdi.
Ayrıca bıraktığında öyle bir özgüven kazanıyorsun ki, tekrardan başlayıp bu özgüveni kırmak istemiyorsun. Bu başarıyı tatmak bana sigaradan çok daha haz veriyor açıkçası. Sen de dene. Yapılmayacak şey değil. Sigara bırakma uygulaması var. Sayaç gibi işliyor işte kaf gün oldu, kaç sigara içmedin falan diye. Baya motive ediyor bu da.