CodeS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
5-6 yılı profesyonel olmak üzere yaklaşık 10 yıldır yazılım sektörü içerisinde yer alan bir yazılımcı olarak, ben kırklareli üniversitesi pınarhisar myo bilgisayar programcılığı okudum.

eğer zamanı geriye alabilmek imkanım olsa idi mühendislik okurdum. üstelik 2 fırsat vardı ygs ve dgs fakat bize yol gösteren olmadı.

özel sektörde deneyimin ne olursa olsun bizim ülkemizde diploma kurumsalda her zaman fark eder. ayrıca eğitim faktörünü saymıyorum bile burada sana mühendis programcılık bölüm vs farkı yok diyenleri asla dikkate alma.

iyi bir üniversitede mühendislik > kötü bir üniversitede mühendislik > iyi bir üniversitede bilgisayar programcılığı > kötü bir üniversitede bilgisayar programcılığı

hedefin ülkenin en kötü üniversitesi de olsa mühendislik olsun zira iş hayatına atıldığında benim gibi çok pişmanlık duyarsın.

ben ise aöf yönetim bilişim sistemleri ile lisans kısmını halletmeye çalışıyorum çünki kurumsal firmaların "lisans" koşulunu geçmek için bu şart zira iş niteliğinizden önce ik çalışanlarının zihnindeki sınırları aşmalısınız öncelikle
Gayet güzel açıklamışsınız, bu tavsiyeler benim için altin değerinde harikasınız. 😊

deliaga07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sadece bu bölüm mezunu olmanı tavsiye etmem mesela 50 60 kişilik bir sınıftan 5-6 kişi iyi yerlere gelip iş bulabiliyor gerisi başka okuduğu bölümle alakasız işlere yöneliyor.Matematik seviyenize güveniyorsanız fizik halledilebilir her üniversite farklı eğitim veriyor olabilir fakat yinede kendi çabanız olmadan sadece diplomanız olur "Html , css , php" bunlarda temelinizin olması sizi okurken avantajlı kılar zaten okuyup biryere gelenler genelde web alanında bir yere gelenler oluyor yazılım olarak C ve türevleri diller gösteriliyor oda temel seviyede oldugundan pek iş bulamıyorsunuz isterseniz size bazı ders isimleri vereyim araştırın daha doğru olur 4 seneye tamamlamayı düşünüyorsan hiç düşünme seç okurken kendini fen konusunda geliştirirsin

Her üniversitede farklı olabilir fakar ben gördüğüm bazı dersleri yazayım
1. SENE ( FİZİK 1 , İNGİLİZCE 1 , OFİS YAZILIMLARI , PROGRAMLAMA TEMELLERİ , TEMEL MATEMATİK , TÜRK DİLİ 1 , VERİ TABANI 1 , WEB TASARIMIN TEMELLERİ , GRAFİK ANİMASYON 1 / 2. DÖNEMDE BU DERSLERİN 2 OLAN DERSLERİNİ GÖRMÜŞTÜK )
2. SENE ( BİLGİSAYAR DONANIMI , GÖRSEL PROGRAMLAMA , İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ , İNTERNET PROGRAMCILIĞI , MULTİMEDYA UYGULAMALARI , NESNE TABANLI PROGRAMLAMA , YAZILIM MİMARİLERİ , İLERİ PROGRAMLAMA , SUNUCU İŞLETİM SİSTEMLERİ , AĞ TEMELLERİ VS 1 VE 2. DÖNEM KARIŞIK DERSLER )

BU DERSLER HAKKINDA BİRAZ BİLGİ SAHİBİ OLURSAN AŞŞA YUKARI OKURKEN NELER GÖRÜCEKSİN ÖĞRENEBİLİRSİN
Cok teşekkür ederim. hepsini not aldim, en yakin zamanda araştırmaya baslayacam.😊