5-6 yılı profesyonel olmak üzere yaklaşık 10 yıldır yazılım sektörü içerisinde yer alan bir yazılımcı olarak, ben kırklareli üniversitesi pınarhisar myo bilgisayar programcılığı okudum.
eğer zamanı geriye alabilmek imkanım olsa idi mühendislik okurdum. üstelik 2 fırsat vardı ygs ve dgs fakat bize yol gösteren olmadı.
özel sektörde deneyimin ne olursa olsun bizim ülkemizde diploma kurumsalda her zaman fark eder. ayrıca eğitim faktörünü saymıyorum bile burada sana mühendis programcılık bölüm vs farkı yok diyenleri asla dikkate alma.
iyi bir üniversitede mühendislik > kötü bir üniversitede mühendislik > iyi bir üniversitede bilgisayar programcılığı > kötü bir üniversitede bilgisayar programcılığı
hedefin ülkenin en kötü üniversitesi de olsa mühendislik olsun zira iş hayatına atıldığında benim gibi çok pişmanlık duyarsın.
ben ise aöf yönetim bilişim sistemleri ile lisans kısmını halletmeye çalışıyorum çünki kurumsal firmaların "lisans" koşulunu geçmek için bu şart zira iş niteliğinizden önce ik çalışanlarının zihnindeki sınırları aşmalısınız öncelikle