Eposta Aktivasyonu Gerekmekte
ilk başlık olması dolayısıyla öneri niteliginde ne varsa sıgdırayım dedim yanlış yere de açmış olabilrim başlıgı yavaş yavaş ögrencegiz. neyse çözüm önerisine geleyim.
bir kere foruma bi e cüzdan gerekiyor ona sonra deginecegim ama öncelikle ************** mevzusuna çözümümü kendimce anlatacagım. normal hayatta yani yüz yüze yapılan her işte ortalama para iş bittikten sonra verilir, yani önce para ardından iş diye bir şey çogu sektörde olmaz bu zaten işi alanın lakayt davranmasına işi zamanında bitirmemesine hatta işi hiç bitirmemesine neden olur. ama internet alanında gerek webmasterlık olsun gerekse farklı alanlarda olsun mecburen iş veren para vermek zorunda kalıyor işe başlamadan zira iş veren parayı vermedigi sürece iş alanda işi yaptıktan sonra günlerce hatta aylarca verilecegi söylenilen paranın peşinden koşmak istemiyor.
bu da haliyle dolandırıcılar için bulamadıkları bir fırsat oluyor. insanlarda haliyle güven için üyelik tarihine vb özelliklere ihtiyaç duyuyorlar.
bu noktada benim önerim foruma kurulacak bir eklentiyle bu alışverişlerin bir e cüzdan firmasının denetiminde yapılmasıdır. şöyle özetlemek gerekirse.
ali x işi yaptırmak için veliye para gönderecegi vakit o bakiyenin alinin hesabından çıkması ama iş bitene kadar bloke halde kalması iş bitip alinin bu alışverişten memnun kalması akabinde verecegi onayla paranın velinin hesabına geççmesi sanıyorum ************** faliyetlerini bitirmesede bir noktada dizginleyebilir diye düşünüyorum. ha tabi bu tür durumda modlara biraz iş düşebilir ama bu anlaşmalı e cüzdan firmasının verecegi ücretle telafi edilebilecek bir durum.
foruma e cüzdan gerekliligi konusuna gelirsek. bilenler vardır türkiyede lisanslı e cüzdan firma sayısı 17 civarı şu an hatta ben o bilgiye ulaştıktan sonra kurulan da olabilir, fakat bunlardan hangisi kalıcı olur bilmiyorum zira bu kadar e cüzdanı piyasa kaldırır mı hep birlikte görecegiz. her ne kadar çok cüzdan firması olsada e cüzdan pazarının ne kadar büyük ve önemli oldugu konuyla ilgilenenler için bilinen bir gerçek. insanların bir yerden bir yere para göndermek için bürokrasiye takılmaları karşı taraftakinin o bankada hesabının olup olmadıgına dikkat etmeleri altı üstü bir tıklık bir şey için tonla masraf vs ödemeleri e cüzdanları bir zaruri ihtiyaç olarak doguruyor hem de teknolojinin geldigi şu noktada. bu da çogu firmanın iştahını kabartmış olacak ki e cüzdan açan açana fakat çogu firma e cüzdan şirketi açıp lisans alınca her şeyin güllük gülistanlık olacagını sanıyor fakat bunu kullanacak kitlede ünlenmek konu edilmek zorunda oldukları gerçegini unutuyorlar. ve benim görebildigim bir iki firma hariç bununla ilgili çalışma yapan yok yani kullanıcı kitlesini analiz edip ona yönelecek. işte bu noktada 1 aylık serüvenden görebildigim kadarıyla zaten r10nun kitlesi " e cüzdan " için çok uygun. tabi bura sponsor olan firma göremedigim gibi ben bir bu derece bir gerekliligin forum tarafından degerlendirilmemesine da şaşırıyroum dogrusu. çok fazla ticaretim olmadımı ama bir kaç ticarette karşı tarafa para aktarmaya çalışırken akla karayı seçiyorum, e cüzdan kullanıyorlarsa ne ala diger türlü aynı bankayı tutturmak olmadı hesabı alıp banka hesabına girip tuşlamak falan büyük işkence. forumun bana göre ihtiyaç oldugunu düşündügüm bir e cüzdan uygulaması olsa sanıyorum tek tuşla işlemlerimizi halledebilir zaman gibi müthiş bir degeri israf etmeden kullanabiliriz diye düşünüyorum. ekstradan böyle bir forum e cüzdan işine girerse direkt tekel olur digerlerini nal falan toplayabilir. bu e cüzdan firmasının isminin dsadafadfadfa falan olması halinde bile degişecek bir durum degil.
ekstradan profili vatansever olarak nitelendirebilecegim r10 yönetiminin e cüzdanla piyasayı elinde tutmasının olası bir e cüzdan firmasının "kötü oluşumlara hizmet etme " hadisesini de ortadan kaldıracagını düşünüyorum. yani e cüzdan işleri farklı farklı alanlara da kayabilir. başındakilerin iyi insanlar olup olmaları bu noktada önemli haliyle.