Arkadaşlar;
Otomasyon sistemi aynı zamanda müşteriyi bilgilendirmektedir. Kimsenin modül yazdırma ihtiyacı yoktur. Kusura bakmayın ama bizler bir şeyler aksamasın diye para verip sms satın alıyorsak kendimiz için değil siz zor durumda kalmayın diye.
Bakın VDS alan bir müşterim. İlk alırken 20 gün tolerans gösterdim rica etti onayladım.
Şimdi aşağıda kaç kere SMS gitmiş bir bakın;
Sadece tek müşteriye ve bu müşterinin ödemesi 16 Nisan, Bugün 25 Nisan. Tam 5 kez fatura ödenmediği bilgisi SMS olarak ulaşmış.
Şimdi bu müşteri ve bunun gibi müşteriler, müşteri memnuniyetinden bahsetmesinler. Ben sistem satın alıp size bildirim yapıyorsam bir zahmet Whatsapp, Facebook, Instagram, Telefon, Mail, Müşteri Destek paneli gibi sunulan hizmetlerden sadece bir tanesine bu ay ödeme yapamayacağım erteleyebilir misiniz dese zaten sorun yok. Otomasyon işi olmasa kimse burada iş yapamaz elindeki işi bitirmekten sizde saatlerce hizmetim aktif olmadı diye beklersiniz.
Herkes sorumluluklarını yerine getirmeli..
Adam hastanelik oldu diyelim o hastanede yatıyor aa dur benim hosting ödemem geldi ertelesinler diye sizi mi aramayı düşünecek ? Belki son gün ödeyecekti o gün başına bir olay geldi ? 5 yıllık bir müşteriden bahsediyoruz, 5 yıldır düzenli ödeyen müşteriden.. 5 yıl ekmek teknene gelip para ödemiş adamdan bahsediyoruz. 500 kere sms de atsan 5000 kere sms de atsan 5 yıllık müşterinin ödemesi 5 gün gecikti diye kapatamazsın. Bunun otomasyon şu bu mantığı yok. Bunu savunmanın da bir mantığı yok, ticaret sizin yaptığınız olay değil.
Burada her müşteriye bu tolerans gösterilsin vs demiyorum kimse de demez zaten. Her gelişmiş firmada müşteri gruplandırılması vardır, müşterilerinizi gruplandırıp onlara OTOMASYON altında öncelikler tanırsanız zaten sorununuz çözülmüş oluyor. Müşterinin sizi aramasına da gerek kalmaz. Otomasyonlarınızı şirketin faydası adına yapmalısınız, şirketin kasasının faydası adına değil.