Merhaba, şimdi ben bir YouTube filmi çekecektim aylardan beri birikim plan vs yapıyoruz. 1 hafta önce kanadadaki dünyaca ünlü premium beat şirketinden lisanslı şarkı satın aldım. Daha sonra arka plana da resmimi ekleyerek Müziği dağıtım şirketine verdim doğal olarak lisans vs onlara vermem gerekti bana telif hakkını üstlerine alacaklarını söylediler.

Bende onay verdim daha sonra bi o şirket bi bu şirketle görüştüm kanadadki şirkete tamamen reklam amacıyla yaptığımı asla sanatcı olmak şarkıyı satmak gibi bir smacımın olmadığını söyledim onlar da tamam fakat, sen veya başkası contect id li bir şekilde yayınlamayın vs dedi fakat, dağıtım şirketinden telif hakkı hak talebi geldi benim kendi kanalımada atmıştım jenerik müziği şimdi benim müzik dağıtım şirketinin böyle bişey yapacağını bilmediğim tecrübesiz olduğum için biraz acemice davrandım. Şarkı her platformda yayında şu an

KANADADAKİ ŞİRKETİN BANA YOLLADIĞI MAİL ;

" Merhaba,

Bu soruşturmada size yardımcı olmaya devam edeceğim, bize ulaştığınız için tekrar teşekkür ederiz!

Daha önce, biraz daha açıklığa kavuşmamızı, benzersiz projeniz için tamamen lisanslı olduğunuzdan ve herhangi bir sorunla karşılaşmadığınızdan emin olmanızı gerektiren bazı kullanımlar belirtmiştiniz, bu sizin için ve sabrınız ve yardımınız için teşekkür ederiz.

Biraz açıklığa kavuşturmak için filminizden elde ettiğiniz gelirden herhangi bir telif hakkı toplamıyoruz. Ayrıca filminiz için kesinlikle tanıtım videoları hazırlayabilir ve bunları çevrimiçi olarak istediğiniz yere dağıtabilirsiniz. Bununla birlikte, siz (veya sizin adınıza herhangi bir "dijital müzik şirketi") projenizi YouTube gibi Content ID sistemlerine kaydettiremeyebilirsiniz, çünkü bu, bu müziğin diğer potansiyel kullanıcılarını yanlış bir şekilde işaretleyecektir. Bu, lisanslama belgelerinizde ve sitemizde belirtilmiştir. Lisanslarımız herhangi bir müşteriye özel değildir, bu nedenle diğerleri projelerinde aynı şarkıyı kullanıyor olabilir.

Filminiz ve diğer çevrimiçi videolar dahil olmak üzere projenizde karışık müziklerimizi kullanabilirsiniz. Projelerinizi bahsettiğiniz çeşitli platformlarda dağıtırsanız, müziğin görsellerinizin arka planında olmasına izin verilir. İlk sorgunuz, müziği bir film müziğinde / kendi başına, müzik platformlarında sergileyeceğinizi veya özellikle MUSIC kanalları (Spoitfy ve Apple Music) ile kaydedeceğinizi ima etti. Bundan para kazanıp kazanmamanıza izin verilmez.
"

Dağıtım şirketi ise yardımcı olamayacağını söyledi. Kanalıma vs başına birşey gelir mi veya mahkemelik birşey olur mu ? burda izlemem gereken yol ne olmalı ? Kanadadaki şirkete olanları tamamen benim dışında geliştiğini söyleyip bildirmem mi gerekiyor ?