Site Adı: Çocuk Gezegeni Anaokulu
Site Adresi :
http://www.cocukgezegeni.net/
Site İçeriği & Amacı :

Anaokulu seçim serüvenim :
Kayabaşı 18. Bölgede ikamet ediyorum. 4 yaşındaki kızım Zehra için anaokulu araştırmaya başladım. Henüz vakit olduğundan (nisan 2018 ) etraflıca bir araştırma yapıp kızım için Kayaşehirin en iyi anaokulunu bulmak istedim.
Yaptığım araştırmalarda kayaşehir bölgesinde çok fazla okul öncesi eğitim kurumu olmadığını gördüm. Bölgede birkaç devlet okulunun anasınıfı, birkaç özel okul bulunuyor.
Devlet okullarında alt birim şeklinde oluşturulan anasınıflarının hali çok da iyi değil. Yaptığım incelemelerde gördüm ki; bölgedeki anasınıfları gerek fiziki imkanları, gerek öğretmen kalitesi, gerek ise okul öncesini önemsiz bir konu gibi hafife almaları sebebiyle benim tercihim olmadı.
Bu durunda geriye Kayaşehir özel anaokulları kaldı. Çevredeki dört özel anaoklunu gezdim. Bunların içinden çocuk gezegeni anaokulunu tercih ettim. Gezegen anaokulunu tercihe gitmemdeki sebepleri sizlere şu şekilde anlatayım: okul seçmede kullandığım kriterler belki size de yararlı olur.
- Öncelikle gittiğim özel okulların sahibinin kim olduğu neci olduğu sorguladım benim için önemli çocuk gezegeni anaokulu eğitimci bir ailenin kuruculuğunda kayabaşı 24. Bölgede bir okul. Okulun kurucularının master derecesine sahip uzman psikolojik danışmanı ve okul öncesi öğretmenliği mezunu iki kişiden oluştuğunu öğrendim. Bence bu durum günümüzde birçok eğitim kurumunun ticari kaygılar güderek para kazanmayı ön planda tutan işletmeciler tarafından çalıştırıldığı düşünüldüğünde aileler için iyi bir fırsat niteliğindedir.
- Öğretmenlerin ne şekilde işe aldığını ve öğretmenlerin hangi üniversite mezunu olduğunu sordum. Bu konuyu sorgulama sebebim gezdiğim çoğu okulda lise mezunu öğretenlerin çalıştığına şahit olmam ve alan dışı kişilerin okullarda öğretmenlik yaptıklarını duymam olmuştur. Gezegen anaokulunda görev yapan öğretmenlerin türkiyenin iyi üniversitelerin 4 yıllık fakültelerinden mezun olduğunu gördüm.
- Okulun fiziki imkanları çocuklar için gerekli güvenlik tedbirleri alınmış mı, sınıfların havalandırması iyi mi, çocukların özgürce koşabilecekleri oynayabilecekleri güvenlikli bahçe var mı ? baktığımda bu konuda en avantajlı okulun çocuk gezegeni olduğunu gördüm. Hem okulun önünde hem arkasında geniş bir bahçeye sahip olması okulun cazibesini arttıran önemli bir unsur oldu.
- Eğitim programı benim için önemli zira çocuğumuzu emanet ettiğimizde beynine ne yükleyecekler, ne öğretecekler bilmeliyim. Baktığımda zaten devlet okullarında bu konuda bilgi verilmiyor. Müfredat uyguluyoruz deniyor. Özellerde ise içerik anlamında birçok şeyden bahsediliyor. Birçok branşta çeşitli dersler verdiklerini söylüyorlar. İşin aslı benim aklıma çok çeşitli branşlardan anaokulu düzeyindeki bir çocuğun ne kadar yararlanabileceği konusu pek yatmadı. Müzik dersi veriyoruz. Diyorlar ne öğrenecek çocuk diyorum. Somut bir şey söyleyemiyorlar. İngilizce herkesin ağzında peki sene sonunda çocuk ne kazanmış olacak neyi yapabilecek diyorum. Net bir şey söyleyen azınlıkta. İşin doğrusu Kayaşehir bölgesinde gezdiğim okullar ve dinlediğim öğretmenlerden sonra kişisel fikrim; aynı anda 8 10 branş yüzeysel ders görmesindense 3 branşta derinlemesine bir eğitim alması benim tercihim oldu.
- Manevi değerler konusunda okulda bir çalışma var mı yok mu benim için önemli. Birde manevi değerler dersinin içeriği nedir. Hangi öğretmen veriyor, veren öğretmenin mesleki bilgisi ve formasyonu var mıdır? Bunları sorguladım. Zira ben milli manevi değerlere önem veren bir ailede yetiştim çocuklarımın da aynı şekilde yetişmesini isterim. Baktığımda bu konuda en akla mantığa yatkın olan okulun çocuk gezegeni anaokulu olduğunu gördüm. Zira manevi değerler öğretmeni hem ilahiyat hem çocuk gelişimi mezunu bir bayan. Tanıştık içime sindi.
Son olarak söylemek isterim ki; anaokulu seçiminde benim için önemli olan 5 kriteri sizlerle paylaştım. Kayaşehir bölgesinde kızım için en doğru okulun çocuk gezegeni anaokulu olduğuna kanaat getirdim.