Konuyu aslında hayretle okudum . Komedi trajedi haldeyiz aslında.
Arkadaşlar 2 gün 3 gün 5 gün 10 gün meselesi değil . Eğer firmaya ödeme ile alakalı bilgi vermişseniz idare edecektir diye düşünüyorum. Kaldıki bildirmediyseniz bu sorun suç size ait. Kaldıki bildirsenizde idare edilmesede firmanın mahkemelik suçu yok.
Bir kaç yorum gördüm. İşte idare edilmeli , devlet bu kadar yardım etti sizi yada işte korona virüs dönemi idare edilmeli vs vs.
Arkadaşlar şu komik yorumlardan vazgeçtin. Bizler HOSTİNG FİRMASIYIZ. Mahalle bakkalı değiliz. Yinede her firma bu dönemi bilir ve idare eder. Tabi gücünün yettiği kadar. 1.5 ayda bizim idare ettiğimiz genel tutar 25k yı geçti.
Peki kimse bunu soruyor mu ?
verimerkezleri sizi idare ediyor mu ?
lisans sağlayıcıları sizi idare ediyor mu ?
modül sağlayıcıları sizi idare ediyor mu ?
Cevabı çok basit. Hayır kimse etmiyor.
- 1 gün verimerkezi ödemesini geciktirelim anında tüm portları kapatıyorlar hatta ve hatta komple kabinin enerji gücünü kesiyorlar.
- 1 gün lisans sağlayıcılarının ödemelerini yapmayalım anında lisansları askıya alıyorlar.
Peki şimdi a firmasının idare edecek bütçesi yok ise ve ödemeleri toplamak peşindeyse bu firmanın suçu nedir ? Sizden toparlayamazsa kimden toparlayacak ?
Ticaret bu arkadaşlar. Sizden toparlayamazsa kendisinin bulması gerekecek.
Örnek vermek gerekirse , 1 dedicated müşterisi , ticket atıyor. bu ay ödemeyi yapamayacağım virüs sebebiyeti ile gelecek ay toplu ödeme yapacağım. lütfen idare edin.
- firma cevap olarak tabiki xxx bey idare ederiz diyor.
İşin aslı idare ile bitmiyor. Firma o fiziksel sunucunun yaktığı elektirik ve hat ödmesini o ay yapıyor. 1 amperin türkiye sınırlarında 230 + kdv olduğunu varsayarsak ve kabin + hat ücretlerinide eklersek min düzeylerde 250 + kdv bu ay kendisi , kendi cebinden ödemek durumunda kalacak. Size bunu yansıtmayarak iyi niyet gösterebiliyor. Tabi bunu sadece unutmayın ki , bunu en çok türkiyedeki firmalar yapıyor. Sebebi bizde oturmuş bir kural yok ve daha çok iyi niyetliyiz.
Tabi bu müşterinin iyi niyetli olduğunu varsayarak söylüyorum. Burası türkiye arkadaşlar. Bu ay idare edin diyip , gelecek ay fatura zamanında yedeklerini diğer firmalara taşıyarak , barındığı firmaya borç takabilen bir toplum olduğumuzuda lütfen göz önünde bulunduralım.
Kimse icra demesin. 1 icranın sonuçlanması min 2 sene sürüyor. En çok icraya verenlerden biri olarak biliyorum. 2 senedir devam eden icra dosyalarım var.
Hadi bi gidin hetzner'e ben bu ay ödemeyi geciktirecem. Gelecek ay ödemeyi yapacam diye bir bildirimde bulunun. Veya ovh. Bakalım cevapları ne oluyor.
Karşılıklı olarak insanlar bundan bir gelir kazanmak için bu işi yapıyor. Bu maddelere daha ince muhasebel yazılar yazardımda gerek yok. Olayı kabaca bu şekilde okuyup bilgilenmek yeterlidir diye düşünüyorum.
İdare dediğimiz şey , firmanın maddi gücüne göre değişir. Heleki gelişmekte olan bir firma her zaman maddi açıdan problem çeker. Yeni cihaz alır, yeni sisteme geçer say say bitmez. O yüzden hosting firmalarını, mahalle bakkallarına benzetmeyin. Veresiye ile çalışmazlar. Kendi bütçelerine göre GÜVENDİKLERİ müşterilerine tabiki kolaylıklar sağlar, idareler gösterir. Ama şunuda kimse unutmasın ki HİÇ BİR FİRMANIN YASAL SORUMLULUĞU DEĞİLDİR BU İŞLEM.