OrhanBilge adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kusura bakmayın ama siz ve sizin gibi düşünenlere asla katılmıyorum. Bir de işi bankayla kıyaslamışsınız. Doğru, bankayı müşteri arıyor ama en azından banka böyle bir imkan sunduğunu vatandaşa ilan ediyor. Böyle hassas bir zamandan geçiyoruz her firmanın, müşteri talep etmese de hassas davranması gerekiyor. Ben bu ay hiçbir müşterime fatura kesmedim. Müşterinin durumu olsa veya olduğunda muhakkak beni arayıp faturasını talep eder. Bu bana has bir durum herkes böyle davranmak zorunda değil ama her ay gelen elektrik, su, doğalgaz faturaları sözde geçen aylara göre ortalama gelmiş ama bu ay gelen faturalar ömür boyunca hiçbir zaman gelmedi bu nasıl bir ortalama? Ömrümde ilk defa gsm ve internet faturasını bir ay geciktireyim dedim, 10 gün geçmeden hizmeti kısıtlayacaklarını bildiren tehdit mesajları gönderiyorlar. Sabah akşam borcunuz var ödeyin diye mesaj gönderiyorlar.

Kusura bakmayın ama müşteri dilenci gibi gelip hizmet aldığı firmalardan yardım talep etmek zorunda değil herkesin duyguları var. Firmaların bu hassas dönemi düşünüp en azından 1 ay müşterilerine ses etmemesi veya kolaylık sağlaması gerekir.
Devletin yapmadığını , Bankaların yapmadığını , Telekom firmaların yapmadığını Yer sağlayıcıdan bekliyorsunuz

Yer sağlayıcılar bırakın bu zamanı normal hiç bir olağan üstü olmayan bir durumda dahil "Destek talebi üzerinden talep gelirse" ödeme erteliyor erteliyoruz.Yurt dışın da ki yer sağlayıcılar ödeme yapmayınca aynı günde kapatıp 7 gün silince bizde ödemesi geçen hizmeti 3-4 ay hatta daha uzun saklayanlar bile var.

Siz diyorsunuz ki tüm herkesin ödemesi sorgusuz sualsiz ertelensin ama mümkün değil özellikle büyük ölçekli şirketler için

Bunu yapan hiç bir sektör yokken tüm ödemeleri $ olan aylık çok ciddi rakamlarda ödemeleri olan yer sağlayıcıların yapmasını istiyorsunuz .

Sadece dolar artışı kaynaklı 10.000 TL lisans alan bir firma 13-14.000 TL lisans ödemesi yapmak zorunda kalacak.

Müşteriden alınmayan ödeme ile bu ödemeleri nasıl yapabilir bana açıklarmısınız ?

Hizmet verdiğimiz sektör maliyetlerin en yüksek olduğu yurt dışına bağımlı olduğumuz ve aylık sürekli ödeme yapılması gereken bir sektör

Ödeme erteleme yapılabilir ama genel erteleme büyük ölçekli firmalar yapamaz talep gelirse yapılır memnuniyetle

Biz bu ay alacağımız ödemeyi karşılıksız ertelerken müşterimiz bir destek talebi ile bunu bildirmekten erinmemeli.