O kadar aciklama yapilmis size hâla ayni seyleri tekrarlamaya devam ediyorsunuz. Habire yok kredi aldiniz yok sunu yaptiniz yok bunu yaptiniz. Yok tesvik aldiniz. Benim 2 tane dükkanım var daha once esnaf sanatkarlardan kredi aldigim icin bu donemde aciklanan 25 binden yararlanamadim. Kisa calisma odenegine basvurdum 3-4 haftaya yakındır hâla hic bir dönüş yoktur. Ve bu sirada kiramizi faturalarimizi vs ödüyoruz. Yani hicbir olay hakkinda fikriniz olmadan sadece duyduklariniz ile salliyorsunuz yok şu var yok bu var diye. Adamlar diyorki 2 dakikasini ayirip bize bildirimde bulunsa biz ona göre sisteme işleriz. Bu kadar basit bir durum.
Şimdi hosting firmalarımız sucu her zaman otomasyon atıyor. Bu sorumluluktan kaçmak demek ben malum o x firmasına müşteride kazandirmisligim olmuştur. Gönül isterdiki sucu otomasyon yıkmak yerine madem böyle bir sorun var devletler kapatılmış 3 ay ödeme alma. Zaten sen bu hizmet parasını bir yıl önce düşük kur ödemişsin. Şimdi yaptığın iş yüksek kur parana para katmak. Şimdi sektörde kimse ağlamasın arkadaşlar. Üstüne teşvik almışsın vergi indirimi hatta kosgep gidip kredi bile almissindir.
Yani 5 yıllık müşterine bu yapılır mı. 35 TL hosting bel bağlayan firma olduna göre ufak firma. Belki müsterih korinna oldu hastanede yatıyor belki ödemeye vakti olmadı olay para ödeyip ödememek değil. Hani siyasi idare dedi ya özel bankalar taşın altına elini koymuyor aynısını hosting firmaları yapmıyor. Ben daha müşteri yollarıyım yollamam. Malûm şahıs ile telefon konuşurduk firmamız şöyle büyük böyle kurumsal ama iş ise geldimi suçlu otomasyon. Anlayan anladida şimdi hosting gurubu var sektörlerine toz konduramıyorlar ama bu sefer olmadı arkadaşlar ticaret böyle yapılmaz patronlarınıza söyleyin. Yok olmaya mahkumsunuz