Bu aralar pinterest spam ile mücadeleyi bir vites daha artırdı.
Son dönemlerde bir çok yöntem denendi. Sabit bir formül kuramadım.
Gerek müşterilerimin gerekse de kendi uyguladığım hesaplar ile ilgili örnekleri sıralayayım.
10 hesap açıldı. Özel token ile pinlendi. Hesapların hepsi gmail kayıtlı adres ile confirm edildi. 10 tanesi de banlandı. Ama aynı şekilde farklı bir 10 hesap ayakta duruyor.
Yani aynı yöntem ile açılan ve aynı yöntem ile pinlenen bazı hesaplar patlarken, bazıları ayakta kalmaya devam ediyor.
10 hesap Session ile pinlendi. Ayakta kalan da var. Patlayan da. Proxy kullanıldığında sorun yaşanan da var. Hiç sorun yaşanmayan da. (1 proxy'i 2 veya 3 hesaba paylaştıran.) Patlayan var, devam eden var.

Özet olarak özellikle son dönemlerde açılan hesaplarda hangi yöntem kullanılır ise kullanılsın, bir çok hesap shadow veya direkt ban yiyebiliyor. Hiç bir sorun yaşamadan yaşantısına hesaplar devam da edebiliyor.
Belki de bilerek bu şekilde ilerliyorlar. Çözülmesi istenilmiyor. Filtreye/yönteme düşen bazı hesapları random kapatırken, bazılarına dokunmuyorlar.

Benim mesela 50'ye yakın hesabım aylardır ayakta. Seneyi aşanlar var. Ama aynı yöntemler ile 2 haftada gümleyen de. Aynı şekilde müşterilerim ile de görüşüyorum. 10 tane hesaba aynı ip'den ve aynı browserdan korkusuzca login olan ve banlanmayan da var.

Bu işler biraz şans, biraz da deneme yanılma ile devam edecek gibi görünüyor. Bir yandan "neden bu hesapları banlamadı o zaman?" diye düşünürken, bir yandan da aynı tarihte ve aynı şekilde açılan hesapları "neden banladı ki bunları o zaman?" diye sorası geliyor insanların.

Anlayacağınız bu aralar pinterest ciddi bir savaş veriyor. Bir yandan bilerek spam yapılmasına göz yumup müsade ederken, bir yandan da müsade etmeyebiliyor.

Edit : Konu adsense ile ilgiliymiş. Ama pinterest kategorisinde olduğu için yorumumun durmasında bir sakınca yok.