WebSitesiAdresi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şahıs işletmesi açacaksın, Ev ortamında odanı göstereceksin, incelemeye gelen memur da eve girmeden kapıda bilgileri doldurup gidecek.
Sanal ofis konusunda bilgim yok memurun gelip kontrol etmesi hakkında.
Webaski adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Odana gelip bakmıyorlar bile rahat ol, sanal ofise de bulaşmanı önermem, maliyeti boşuna.
cnrsgr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk şahıs şirketi kurduğumuz dönemde kontrol memuru eve girmek değil, arabasından dahi inmeden, beni aşağı çağırıp-gitmişti. Mukellef.co diye bir girişim var sanıyorum forumda da çok kullanılıyor, bir inceleyin isterseniz.
ayesoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şuan ofisimiz sanal ofiste, daha önce home ofis ve normal ofis olarakta çalıştım. Hiçbi fark yok arasında, her türlü memur gelecek onay verecek. Home ofis olursa davet etsende girmez memur evine. Evinin dışarıdan fotografını çeker kira kontratının fotografını çeker muhasebe sözleşmesi inceler. Gerekli bilgileri tabletinden sisteme girer ve sana açılış kağıdını verip gider.

Sanal ofis ile home ofis arasında maliyet farkı var, sanal ofiste tüm tutarı gider olarak gösterip kdv yi kullanabiliyorsun ve stopaj doğmuyor. Evini kira olarak gösterdiğinde sadece gelir vergisinde gider kullanabiliyorsun ve 3 ayda 1 kira bedeli kadar stopaj ödüyorsun.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evin bir odasını ayarla hocam. Ufaktan bir temizlik yap. Gelip bakacak bir arkadaş yoklama için çok da önemli değil açıkçası odanın nasıl olduğu.
Home office için şöyle söylüyeyim tek oda var ve 2 kardeşim var, oda kalabalık yani. Üstelik çalışan olduğumuz için bize lojman olarak tanınmış bir yer. Kontrat vs yok diye biliyorum.