Torabora adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
gerçekten çok doğru bir yorum olmuş üstad.

ben de yaklaşık 10 kişiyle başladığım yolculukta yanlız kalanlardanım. Sözlüğüm henüz 4 aylık, Siyaset vs değil , daha çok teknik terimler üzerine yazdığımız bir site oldu.

geçen zamanı domainin yaşını alması ve backlink / seo için uğraşıyorum ama tutunmak neredeyse imkansız.

ben de yorumlarınızı alabilirsem sevinirim.
merhabalar hocam.
değerli yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle.
hocam sitenizi inceledim. daha önce blog sitesi işletmişsiniz görünüşe bakılırsa.
öncelikle bir karar vermeniz lazım. ya blog sitesi mantığı le devam edeceksiniz ya da sözlük olarak.
malumunuz sadece yazılım SEO ve teknik açıdan sözlüğe bakıp ilerlemeye çalışırsanız. güzel bir sözlük temasında bir blogunuz olabilir.
sadece siz ve bir kaç kişi yazarsınız belirli sözcüklerde öne çıkarsınız vs.
diğer türlü sözlük sahibi olmak istiyorsanız. öncelikle şunu düşünmeniz lazım. insanlar neden benim sözlüğümde yazsın.

zaten tema ile birlikte bir klon olayına kapılmışsınız. konu seçimi sizi daha da dara sokmuş. ilgi alanınız güzel olabilir fakat sıkıcı.

r10 dan ya da sosyal medyadan reklam vs ile getirdiğiniz kitle size sadık bir kitle olmayacaktır.

bunun sebebini daha önceki yorumda belirttim. fakat sizin konunuz itibari ile bu kesime hitap etmeniz sizi bir çıkmaza sokmuş. btsözlük bitsözlük ile karıştırılmanıza yol açabilecek bir domain. şahsi tavsiyem bunu yıkmakla uğraşacağınıza domain değişikliğine gitmeniz. ve yazar bulmak ve çevre edinmek için Uludağ sözlük ve aşağısında kalan sözlükler sizin için ideal olabilir. insanları hem sözlüğe alıştırmak hem de sizin sözlüğe sadık olmaya ikna edeceğinize hazırdaki zaten yazarlığı bilen kişilerle iletişim halinde olmanız sizi daha az yorar.
sözüm ona r10 da çok sevilen sözü geçen birisi olsanız bile bu yazarlarınızın zerre umrunda olmayacak ve size bir prestij katmayacaktır. sözlüğünüzü önce genel sözlüğe çevirin sonra bırakın yazarlarınız karar versin ne olacağınıza.

bir de hocam mesela r10 nun forum yazılımı. neden tercih edildi. ya da bir forum açacak olsanız. tercih edeceğiniz yazılım nedir?

kullandığınız temayı kullanan kendini piyasaya kabul ettirmiş hiç sözlük var mı?

özgün bir arayüz şart malesef.

ekşi sözlükte reklam verebilirsiniz Uludağ sözlükte reklam verebilirsiniz. backlink için harcayacağınız bütçeyi bu yönde kullanabilirsiniz.

diğer sözlükleri tanıyın önce derim. arkadaş edinin. ekşi ve Uludağ'da hesap açın ya da alın.

ve unutmayın. kimse sizin sözlükte yazmak zorunda değil. yazarlarımız karşı küstah olursanız. gelir r10 da piyasa zorluydu ben böyle kaldım diye ağlarsınız.

domain değiikliğine giderseniz. ve ben bu konuda ilerleyecem derseniz. sizi en az 15 sözlükte ücretsiz tanıtabilirim.

ayrıntı almak isterseniz.mesaj kutuma davetlisiniz.