Merhabalar Trendyoldan satış yapmaktayız. Ve sattığımız ürünler 7,5 tl 5 tl 2 tl gibi küçük ücretli ürünler. Ürünleri listelerken ücretsiz kargo şeklinde listeliyoruz ve dolayısıyla 2 tl lik ürüne kargo ücretini de ekleyip listelemek zorunda kalıyoruz. 10 tl ye de kimse 2 tl lik şeyi almıyor. Misal 5 6 tane 2 tl lik ürün (sticker) alacak bu sefer de 50 tl 60 tl kargo ücreti yansımış oluyor. Trendyol destekle görüştüm 2 tür listeleme olduğunu söylediler.
1. si Trendyol üzerinden kargolama 2. si ise tedarikçi ödemeli kargolama. 2. yolda listelediğiniz zaman ürünlere tek tek kargo ücreti eklemenize gerek kalmıyor. Ürünü normal fiyatından listeliyorsunuz ve kişi sepete 5 6 ürün ekleyince tek kargo ücreti ödeyerek 5 6 ürünü satın almış oluyor. Destek ekibiyle yazıştım "
tedarikçi öder" kargo sistemine geçmek istediğimi söyledim. Aşağıdaki mesajı ilettiler. Bende ne yapacağımı bilemedim açıkcası, ücretli yada ücretsiz yardım talep ediyorum. Yardımcı olabilecek var mıdır ?
Merhaba, Öncelikle Tedarikçi öder modelinde bizim size iletmiş olduğumuz kodu kullanmayıp kendi carinizden gönderim yapmanız gerekmektedir. Kendi carinizden çıkış yaptıktan sonra bizim servise takip kodunu iletmeniz gerekiyor. Bunun için bir entegratör firma ile gerekli alt yapısal çalışmalarınızı tamamlamış olmanız gerekmektedir. Takip kodunu iletirken günlük olarak taşıma durumuna geçen siparişler raporunu kargo firmasından alarak Trendyol paneli ile karşılaştırmanızı rica ederiz. İlgili servise https://developers.trendyol.com/tr/s...-kodu-bildirme adresinden ulaşabilirsiniz. Bu modelde manuel takip kodu besleme durumu söz konusu değildir. Altyapınız hazırsa bilgi vermenizi ve sizden gelecek dönüşe göre test siparişi oluşturup işlemleri analiz edeceğiz. Test işlemi sonuçlanana dek Trendyol kargo anlaşması üzerinden çıkış yapmanızı rica ederiz. İyi çalışmalar Trendyol Ekibi