rafet55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben 35 TL ödedim. Sorun yok. Ben borcumu ödeyebiliyorum. Malum korona var nöbetler. Sadece bu yaklaşıma kızıyorum. Özkula bak sen şimdi müşterin 35 TL hosting bu günlerde ödemediği için hizmeti kesintiye uğratmazsın. Yılların müşterisine yaparmısın? Adam sana yıllarca para ödememiş. Neyse olayı ona buna çevirmeyin çoğunuz sadece bilişim şirketi değilsiniz. Yani ben devletten destek almıyorum benim bankada ötelenen kredim yok demeyin arkadaşlar. Ne olur sadece ben yaklaşıma kızıyorum. Ya büyük firma olun ve müşterinize sahip çıkın yada büyük olduğunuzu iddia etmeyin. Zaten böyle kriz günlerinde kimin ne olduğunu gördük. Ben asla daha o firma ile alışveriş yapmam aldığım hizmet haricinde.
Müşteri ödeme yapmayacaksa destek talebi atar ben ödememi xxx tarihte yapacağım der bizde teşekkür ederiz o tarihe kadar kapanmayacak şekilde ayarlarız müşteri de mağdur olmaz bizde.
Hosting firmaların kullandığı whmcs otomasyonun yılların müşterisi ödemesi geçince kapatma diye bir seçenek olmadığı için diğer müşteriler ile nasıl bir işleyiş varsa aynısı o müşteri için de geçerlidir.

İsterse 10 yılık olsun isterse 1 aylık destek talebi atıp öteleme isteyebilir korona size varsa 1 aylık müşteriye de var sonuç olarak eğer teknik olarak herkesin ödemesini ertelemek mümkün değilse mecburen talep gelirse yapmak durumdayız.

Bence siz firmanız da suç bulana kadar keşke 5 dakikanızı ayırıp ben ödememi bu tarihte yapacağım diye destek talebi atsaydınız.

Örnek aylık 5000 fatura kesen firma bu iş yükü altında sizi hatırlayıp bu eski müşteri ben bu kişinin hizmetini kapatmayayım demesi mümkün mü sizce ?