Sizce bir bebek Türkçe 'yi nasıl öğreniyor? Gramer mi öğreniyor yoksa yazı yazmayı mı biliyor.Soruların cevabı oldukça basit hayır o dili dinleyerek öğreniyor.Bizimde İngilizce' yi bu şekilde öğrenmemiz gerekli.Bütün dizi filmleri ingilizce altyazı, ingilizce dublaj ile izleyeceksiniz.
Türkçe alt yazı kesinlikle olmayacak.Çeviri yöntemiyle asla öğrenemezsiniz. Ee peki biz ingilizce anlamıyoruz dediğinizi duyar gibiyim.Hiç sorun değil İngilizce öğrenmede ilk hedef anlamak değildir İngilizce'yi duymaktır. Tekrar yeni doğmuş bir bebeği düşünelim. Bebek kaç yaşında konuşmaya başlıyor? 1.5- 2 yaşında dolayısıyla sizinde her gün günde 10 12 saat İngilizce duymanız lazım.
Önemli olan anlamak değil dinlemektir tekrar ediyorum. Ee peki ben 4 tane dizi bitirdim ingilizce yine yeterli konuşamıyorum dediğinizi duyar gibiyim.Bu yöntem işe yaramıyor diyeceksiniz.
Aslında işe yarıyor ama siz günde 2 saat dizi izleyip 15 saat Türkçe konuşup,Türkçe dinlerseniz tabiki 2 saat izlediğiniz dizinin pek bir anlamı kalmaz. 15 saat ingilizce dinleyin 2 saat türkçe konuşun.! O yüzden olabildiğince her şeyi ingilizce dinleyin.Sosyal medyadaki türkçe sayfa beğenilerini iptal edip ilginizi çeken ingilizce hesapları takip edin.Çalışırken sürekli ingilizce şarkı açın.Temel kelimeleri bilmiyorsanız her şeyin üstüne ingilizcesini yazın örneğin buzdolabının üstüne buzdolabının ingilizcesini yazın.(Bu yöntemi evdeki butün eşyalara uygulayın.) 2.Aşama olan ingilizce konuşmaya geçiyoruz.Yeni doğmuş bebek yaklaşık 1.5 2 yıl dinleme yapar annesini babasını dinler.Sizde yeterince dinleme yaptığınızı düşünüyorsanız 2.aşama olan speaking konuşmaya geçelim. Unutmayın yeterince dinleme yapmayan bir bebek asla konuşamaz yeterince dinleme yapmadan ya ben konuşamıyorum demeyin. Speaking bölümünde bol bol yabancılar ile tanışıp pratik yapalım peki nasıl?Türkçe öğrenmek isteyen binlerce yabancı var bu kişileri bulacağız ve dil değişimi yapacağız.En basitinden facebook' ta learn turkish language , learn turkish english gruplarına üye olun.Bunun gibi bir sürü sayfa var gerisini bulmak size kalıyor.Türk olduğunuzu ingilizce öğrenmek istediğinizi sizde türkçe konusunda yardımcı olacağınızı gruba yazın. Yüzlerce kişi size mesaj atacak.Samimi olduktan sonra skype whatsapp isteyin.Bir diğer yöntem online siteler.. Benim ingilizce öğrenmek için kullandığım bir site
couchsurfing.com evinizde yabancı uyruklu misafirleri ücretsiz misafir ediyorsunuz misafir ederken tabiki ingilizce konuşmak zorunda kalıyorsunuz.Ben ingilizce öğrenmeyi kafaya takmıştım.Yüzlerce insanı havalimanında karşılayıp evimde ücretsiz misafir ettim, havalimanına kadar tekrar bıraktım tek amacım 2 saat fazladan ingilizce konuşmaktı.Bunun yanında hemen her şehirde ingilizce konuşma kulüpleri var.Bunları araştırın.O gruplarda Türkçe konuşan herkesten uzak durun unutmayın amacınız ingilizce öğrenmek.Türkçe öğrenmek değil.Ben speaking gruplarına gittiğimde ingilizcem berbat haldeydi.Tek bildiğim hello how are you,where are you from demekti.Ama her konuştuğum kişiye annen ne iş yapıyor,baban ne iş yapıyor kardesin var mı gibi cok basit saçma sorular soruyordum.Amacım daha fazla kişiyle konuşup özgüven kazanmaktı.Eğer müsaitsem o kişinin numarasını alıp ona ücretsiz şehri gezdire bileceğimi söylerdim.Sizde elinizden gelenin en iyisini yapın.
instagramda baturteacher netflix ingilizce ile ilgili birkaç videosu var izlemenizi tavsiye ederim. Aklınıza takılan bir şey varsa sormaktan çekinmeyin.Lütfen rica ediyorum bu metni bir kere daha okuyun..Sevgiler , selamlar..