Merhabalar, 01.11.2019 tarihinden beri
Turk.net kullanıyorum. Türk Telekom'dan geçiş yaptıktan sonra hizmetimi VDSL 35MBS paketine geçirdim ve 20.04.2020 tarihine kadar sorunsuz kullandım. Belirttiğim tarihte sabah 03:00 sularında internetim kesildi ve ADSL ışığı yanıp yanıp sönüyordu sürekli böyle devam etti.
Turk.net OİM Sayfasından teknik bilgilere baktığımda modemim ip almadığını gördüm ve aynı günün saat 13:15 gibi destek talebi oluşturdum ve Türk Telekom gelip kontrol edecek denildi. 22.04.2020 10:07 tarihinde Türk Telekom geldi (Bu süre zarfında ne online eğitimlere katılabildim nede farklı internet ortamındaki işlerimi yapabildim) 5,10Dk kontrol etti cevap olarak bunu söyledi 'Arızanız gerekli kontrol ve işlemler sonucunda çözümlenmiştir Log : ARIZA MÜŞTERİ KAYNAKLIDIR - TT TARAFINDA SORUN TESPİT EDİLMEMİŞTİR' Her neyse sonrasında
Turk.net işlem için destek talebine dönüş yapmayınca bende paketimi 16Mbs ADSL paketine düşürdüm ve anında internetim geldi, düşürdüğüm gibi internetim 16Mbs olarak hizmete başladı normalde destek talebi oluşturuldu ama normalde internet paketim düşmüştü ve kullanmaya devam ediyordum. Bildiğim kadarıyla ADSL ve VDSL portları farklı hemen hizmetin düşmemesi gerekiyor.
Destek talebine ayrıntılı bilgi istediğimde ise bana
Turk.net şu cevabı verdi 'İnternet bağlantınızın son 5 saattir sorunsuz olduğunu ve kullanabildiğinizi görüyoruz.' zaten sorunu ben internet paketi düşürerek çözdüm kendileri hiçbir şey yapmadı! ve destek taleplerine dönüş yapmıyorlar bana sorun hakkında bilgi vermediler.
Arkadaşlar lafı biraz fazla uzattım size sormak istediğim şu benim VDSL hizmetimi iptal edip boş yere beni 2 gün bekletip ADSL geçiş yaptığımda hizmetim hemen aktif oldu. Yani
Turk.net ne yapmak istiyor veya istedi ben bunu çözemedim sayelerinde şu anda internetim çok kötü. Ping oranlarım çok yüksek, evde 3 telefon ve 3 bilgisayar olduğu için çok sıkıntı yaratıyor normalde 35Mbs paketi yeterli oluyordu. Bu durumda benim ne gibi yol izlemem gerekiyor, faturalarımı geçiktirmiyorum. Normalde Turk.neti aradığımda taahhüt bitişi Türk Telekomdan geçirin dedim kabul ettiler ve sonra arayıp sürenin fazla olduğunu belirtip daha erken geçiş işlemi yaptılar ve fazladan Türk Telekoma ceza ödedim.