Kerem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Artık bir çok hastanenin kan alması yasaklandı, önümüzdeki dönemde de sayı sıfıra yaklaşacak. Çünkü maalesef "kan ticareti"ne gidebiliyor konu ve bunun haricinde sağlıkla ilgili teknik sebepler de var. Dolayısıyla "kan operasyonu" devletin, Kızılay Derneği'ne yüklediği bir sorumluluk olarak (ağırlığını arttırarak) devam edecek.

Milyon defa açıklama yaptılar, bu iddiada bulunanlara iddialarını ispata davet ettiler (tabii ki ispatlayan olmadı), yalan haber yapanlara tekzip gönderildi. Buna rağmen halen bu YALAN devam ediyor.
1) KAN SATILMAZ. KANUNEN YASAKTIR.
2) Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Dolayısıyla her an herkesin ihtiyacı olabilir.

Dediğiniz doğru. Büyük oranda bu operasyon Kızılay'a verilmiş durumda.

Kurumun iyi ya da doğru yönetilmesi ayrı bir konu. Burada bahsi geçen konu ise "kan". İnşallah siz veya bir yakınınızın kan ihtiyacı olmaz da o "iyi yönetilmediği için kan vermediğiniz" kurumdan kan temin etmeniz gerekmez. Allah muhafaza eylesin.

"Duymuştum", "bilmem kimin bilmem nesi söylemiş", "arkadaşımın eltisinin kaynına şöyle olmuş" vs...
50-100 TL para bağışı konusu gerçek ise ya orada bir personel işgüzarlık yapmıştır ya da bambaşka bir olay vardır. Genel kural olarak "kan satışı yasaktır".

İhtiyaç durumunda kan bağışı karşılığında kan almak mide bulandıran bir şey değil, sürekli olan kan ihtiyacının eksiksiz karşılanabilmesi ve ülke için belirlenen günlük stokların tutulabilmesi için gerekli olan bir şeydir. Keşke böyle bir şeye ihtiyaç duyulmasa ama maalesef bu konuda yeterince duyarlılık yok.

Yanlış duymadınız/okumadınız. Sadece birileri yıllardır söylenen yalanı, iftirayı, burada da yazarak dile getirmiş. Yok böyle bir "satış". Yasak. Yasal değil.
kerem hocam iddia onun bunun lafi ile hareket eden sempatizan bir karakter degılım. Askerde çavuştum tugayda tahmin edersınız ki binlerce asker gelip gitti celp döneminde. Dolayısıyla her ay da gelen oldu kurumdan ve gözümle görmesem inanmazdım desem yeter herhalde. Kanun? Hocam ulkeyi yöneten insanın kanunu ciğneyip tarafsız olamaması miting düzenlesi varken kanuna aykırı bu demenız nasıl bir ironi yapmayın allah aşkına. Siyasiye girmesin konu diye bir yorum daha yapmayacagım o yüzden veren arkadaşlara hiç bir lafım yok tıpkı vermeyenlere oldugu gibi herkesin kendi hür iradesiyle vereceği bir karar