erkancan_87 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Prenssip olarak kızılay a kan bağışlamıyorum. Dogrudan hastaneye gidip oraya bagisliyorum. Yilda 2 kere bağışlarım yaklaşık12 yıldır.
Artık bir çok hastanenin kan alması yasaklandı, önümüzdeki dönemde de sayı sıfıra yaklaşacak. Çünkü maalesef "kan ticareti"ne gidebiliyor konu ve bunun haricinde sağlıkla ilgili teknik sebepler de var. Dolayısıyla "kan operasyonu" devletin, Kızılay Derneği'ne yüklediği bir sorumluluk olarak (ağırlığını arttırarak) devam edecek.

Onurrzx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tebrikler hocam. Geçtiğimiz yaz askerden önce vermiştim. Kanların ihtiyaç sahiplerinden ziyade para ile satıldıklarını öğrendikten sonra vermemeye karar verdim. Dileyen kendi hür iradesi ile verebilir. Lakin ben kuruluşa prensiplerine güvenmediğimden ( şuan ki yönetimden bahsediyorum ) vermeme taraftarıyım.
Milyon defa açıklama yaptılar, bu iddiada bulunanlara iddialarını ispata davet ettiler (tabii ki ispatlayan olmadı), yalan haber yapanlara tekzip gönderildi. Buna rağmen halen bu YALAN devam ediyor.
1) KAN SATILMAZ. KANUNEN YASAKTIR.
2) Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Dolayısıyla her an herkesin ihtiyacı olabilir.

WebWon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba;
Artık devlet hastaneleri ve küçük hastaneler kan bağışı kabul etmiyor. Yalnızca Kızılay yetkili bu konuda. Tüm hastanelere Kızılay dağıtıyor kanları. Tekrar vermek isterseniz hastanede almayabilirler bilginize.
Dediğiniz doğru. Büyük oranda bu operasyon Kızılay'a verilmiş durumda.

haber58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kızılay'a düzenli olarak kan veriyordum. Ama artık kan vermiyorum. Güzide kurum iyi yönetilemiyor. Defalarca SMS atıyorlar ama nafile. Yöneticileri iyi yönetmeye başlarsa kan vermeyi düşünürüm.
Kurumun iyi ya da doğru yönetilmesi ayrı bir konu. Burada bahsi geçen konu ise "kan". İnşallah siz veya bir yakınınızın kan ihtiyacı olmaz da o "iyi yönetilmediği için kan vermediğiniz" kurumdan kan temin etmeniz gerekmez. Allah muhafaza eylesin.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de Kızılay'a bağışta bulunmuyorum. 4-5 sene önce idi sanırım. Ehliyet alırken zorunlu bağış vesaire diye o zaman 50 ya da 100 lira para alınan bir kaç kişiye gözlerimle şahit olmuştum.

Bir kaç sefer ise şunu duymuştum. Kan bağışlarsınız, acil kan ihtiyacı olur, size bu kanı ya para karşılığında verirler ya da yerine kan vermek zorunda kalırsınız v.b. şeyleri yaşayan hasta, hasta yakınları vardı.
"Duymuştum", "bilmem kimin bilmem nesi söylemiş", "arkadaşımın eltisinin kaynına şöyle olmuş" vs...
50-100 TL para bağışı konusu gerçek ise ya orada bir personel işgüzarlık yapmıştır ya da bambaşka bir olay vardır. Genel kural olarak "kan satışı yasaktır".

erkancan_87 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben ogretmenim. Bir ogrencimin abisi kaza yapmıştı. Kizilay da aranan kan vardı ama karsiliginda kan istemisler. Ogrencimin abisi icinnkizilay a kan verdim. Karşılığında aranan kani verdiler. Bu yaklasık 4 yil onceydi. Bunlar mide bulandirir ama vergi kaciran bir kuruma bagista bulunmam
İhtiyaç durumunda kan bağışı karşılığında kan almak mide bulandıran bir şey değil, sürekli olan kan ihtiyacının eksiksiz karşılanabilmesi ve ülke için belirlenen günlük stokların tutulabilmesi için gerekli olan bir şeydir. Keşke böyle bir şeye ihtiyaç duyulmasa ama maalesef bu konuda yeterince duyarlılık yok.

Reinga adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bizim kızılaya verdiğimiz kanı, kızılay ihtiyaç sahibine satıyor mu? yanlış mı duydum
Yanlış duymadınız/okumadınız. Sadece birileri yıllardır söylenen yalanı, iftirayı, burada da yazarak dile getirmiş. Yok böyle bir "satış". Yasak. Yasal değil.