Merhaba arkadaşlar,
Bu konuda telegram kanal satışları ve telegram kanal(
Grup değil Kanal) kasma konuları hakkında beyin fırtınası yapmak istiyorum. Kafama takılan bazı şeyler var. Örneğin: 10K kanaldan 24 saat reklam 100 TL, 5K kanaldan 24 saat reklam 50 TL vb gibi ilanlar var. Ki bana göre makul rakamlar. Diğer sosyal medyalardan olmayan, takipçilerin hepsine paylaşım görüntülendiği için makul görünüyor. Ve yeni başlayan çoğu kişi bu şekilde kanalını kasmaya başlıyor. Ki zaten telegram aboneleri bu yüzden değerli ve bu yüzden reklamlar diğer sosyal medya platformlarına göre pahalı. Ben ve bir çok arkadaş da zaten bu yüzden bu sektöre girmiş durumda. Buraya kadar tamam.
Gelelim kafama takılan konulara: 10K kanal 24 saatliğine 100 TL reklam alırken bir yandan da, 10K kanal 1000 TL yok 50K kanal 5000 TL satış ilanları, yok kanalınızı kasalım 1k başı 100 lira gibi ilanlar görüyorum. Ve kanal satışlarında mecburi olmasına rağmen kategori belirtilmiyor. (+18 vb muhtemelen)
Şimdi ben bu işi anlamadım. Ben de kendi kanallarımı kasıyorum kendi yöntemlerimle ve epey de para harcıyorum. Gelen herkes kendi isteğiyle geliyor. Özene bezene de içeriklerimi giriyorum. Şimdi benim sorum şu: 1K kendi isteğiyle gelen organik abone 1K 100 TL'ye nasıl oluyor da kasılıyor forumda? ( Yöntem olarak sormuyorum sadece mantıklı geliyor mu diye soruyorum). Ve 60K kanal nasıl 5000 TL'ye satılıyor? Şimdi ya benim gibi masraf edenlerde ve 24 saatliğine 10K kanaldan 100 tl'ye reklam alıp verenlerde problem var ya da 1k ya 1000 K abone kasalım gel abi gel abla diyenler de ve 60K kanalı 5000 liraya satanlarda problem var çözemedim.
Bir diğer kafama takılan da telegram ticareti yapanlar genelde yeni üyeler. Bunu da çözemedim
Bu konuda hiç kimse hedef alınmamıştır. Ve kimseden yöntem falan paylaşmasını talep etmiyorum. Ve kimse +18 kanallar ile uğraşıp da sen bilmiyorsun(Evet zaten uzman değilim) işi biz biliyorum tarzında yorum yapmasın lütfen. Millet kendisi bir şekilde buluyor zaten o tarz kanalları. Şu piyasayı biraz belirginleştirmek amacıyla açıyorum. Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler..