bu işlere meraklı bir doktorum.... Ne yapmalıyım, seo paketi mi almalıyım, uzun vadeli emek harcamak istiyorum ama ilerleme de sağlamak istiyorum. Ne zaman hit beklemeliyim? Hiç index bile olmaması garip değil mi?
Merak ettim.
Kaç günde DR oldunuz?
Dr olmak için sınavı kazanıp ünv. girdiğiniz ilk günden itibaren mi Dr sayıldınız?
Yoksa Dr olmak için belli bir yıl okuyup sonra gerekli sınavlara girip önce asistan sonra tekrardan sınavlar vs. sonra DR olmaya hak mı kazandınız?
Sadece merak işte.
.
...
...
SEO işte bu şekildedir.
Maalesef bazı kişiler sırf ticaret olsun diye "şu paket sitenizi uçuracak" konuları açtıkça bu işe yeni başlayanlar 1 alan adı alıp site işine girdiğinde bunlar olacak zannediyor.
SEO = Backlink değildir.
Aynı bir çocuğun anne karnında gelişmesinden tutun doğumundan sonra geçen büyüme dönemi emeklemekle başlayıp önce düşe kalka küçük yürümelerden sonra "adım adım" ilerlemeye başlıyor.
Hani konuda siteye yoğunlaşıyorsunuz bilmiyorum.
Kelime zordur sıralama alması uzun zaman sürer. Eskiden ben bile 1 içerikle 1 anahtar kelimeye yönelik çıkmak için yaptıklarım çok kısa sürede sonuç veriyor iken şimdi sadece 1 anahtar kelime için belki en az 10 alt anahtar kelime belirleyip bunlarla yola çıkıp sonra ana kelimeye yükleniyorum. O bile bazen zorluyor.
Öncelikle kafanızdan "backlink" olayını silin. Backlinklere karşı mıyım? Hayır. (Aslında genelde karşıyım.)
Backlink olayı
dıdısının dıdısının dıdısıdır. En son düşüneceğiniz şey olmalı. Backlink ile çalışma yapmak istiyorsanız çok çok çok özel seçici çalışma yapmalısınız. Bizzat kendiniz.
Siteye bir heves ve emekle girdiğinize göre bu işlere vakıf olduğunuza göre yapmanız gereken çok basit şey biraz karşı tarafın penceresinden bakmak olmalı.
Site yaptığım her kişiye her ne kadar söylesem bile bazen pek anlamıyorlar. Kendi açınızdan bakarsanız ilerlemeniz zor.
Örneğin bir servis firması olaya sadece "servis taşımacılığı" veya "personel taşımacılığı" olarak basit düz mantıkla bakıyordu. Oysa ki çok çok farklı anahtar kelimeleri kendisine sunduğum zaman benim sektörümde bana benden daha iyi kelimeler önerdin diye şaşırıp kalmıştı.
Şu an baktığında "otobüs kiralama" ve daha bir çok kelimede kafada.
Sizin ilk yapmanız gereken kendi bakış açınızdan kurtulup karşı tarafın penceresinden bakmanız size fayda getirir.
Bir makine imalatçısı veya satışı yapmak isteyen önüne ne gelirse gelsin bakışı sadece ve sadece "makine" olarak görmekte.
Oysa en basitinden tanıdıklarına makineyi gösterip internette nasıl ararsın diye sorsa ve o kelimeleri bulsa çok rahatlıkla o kelimelerde çıkarak başarıyı yakalayabilir.
Sizinde öncelikle yapmanız gereken;
1. Karşı tarafın penceresinden bakmak (siteye gelecek kişilerin beklentisi)
2.
Bu linke tıklamak.