Diğer ülkelerde böyle değil nedense. Sağlıkla ilgili bir şey arıyorsan Türkiye de haber sitesi çıkıyor. Başka ülkede ise hastane vs sitesi çıkıyor. Bir türlü anlam veremiyorum
Gerçekten enterasan şeyler. Bence bu duruma el atmaları lazım clickbait haber görmek çok can sıkıcı, habere giriyoruz reklamdan başka birşey yok.
Profilimden anlaşılabileceği gibi haber, internet haberciliği üzerinde epey çalışmalarım R10'da var. Ancak bunlardan önce ben bir gazeteciyim, her ne kadar yerel de olsa.
Bu tip "haber"ler haber değil, hit çekme kaygısı ile yazılmış çöp içeriklerdir. Yüzde yüz haklısınız. Büyük oldukları için sıralamalarda ne yazsa üst sıralarda çıkan "haber siteleri" ne yazık ki, bırakın internet haberciliğini, bilgi sitelerini bile diplere itiyor.
Bunların yaptığı, habercilik değil, emek hırsızlığıdır.
Lütfen bu tip "yazı"ları haber olarak nitelendirmeyiniz. Çünkü, "temel ihtiyaç kredisi nasıl başvurulur", "temel İhtiyaç kredisi sonuç öğrenme", "temel ihtiyaç kredisi sorgulama" gibi "haber" olmaz. Bu haber değildir. "Bilgi" makalesidir ki bilgi verdiği de yoktur. Tamamen hit hırsızlığıdır.
Gazetecilik gibi, bence, kutsal bir meslek ne yazık ki böyle çöplerin elinde son yıllarda. Habercilik gerçek manada bu değildir. Bunları da ayırmanızı isterim şahsen, tamamen haklı olmanızla beraber.
Eleştirinize tamamen katılmakla beraber, mesleğimi de savunma ihtiyacı duydum.
İşini düzgün yapanlara hiçbir sözüm yok, gerçekten emin olun güzel içerik çıkaran birçok siteyi takip ediyorum. Ama ne enteresandır ki yaptıkları iş karşılığında aldıkları emek deve'de tırnak gibi. Bu gerçekten üzücü bir durum, kendi dayılarım gazeteciler bazen onlara bile kızıyorum bu konuda. Sizede katılıyorum sonuna kadar.