@mertcandede;
@Tasaranadam;
@Coskun;
İnce işçilik değil arkadaşlar 5tl den resim başına anlaşılıp 50tl den 2 logo yapıldı 136 resim + 2 logo olarak belirttiğimde anlaşamadık ben yaptığım emeğin karşılığını isterken kendileri kullanmak istedikleri resimler olacağını belirtti budurum da yapılan136 resim ve logolardan istediklerini kullanmalarının onları ilgilendirdiğini belirtince anlaşamadık 1 haftadır hala ödeme bekliyoruz bu hafta içi yapılacak dediler inşallah yaparlar işi alacak arkadaşın benim karşılaştığım durumu gözönüne almasını tavsiye ederim
Ben konuya açıklık getireyim arkadaşlar.
İşi verdiğimiz ana kodu burada:
https://www.r10.net/is-verenler/2297...egisme-vb.html
Burada tüm detayları paylaştık, arka plan silme, araç üstünde görsel düzeltmeler, araç üstüne belli eklemler vb. gibi.
Ardından PM ve telefon ile istekli arkadaşların hepsi ile görüştüm. 4-6 TL bir fiyat belirlemiştik, bu benim belirlediğim fiyat değil
aksine istekli arkadaşlardan bana gelen fiyat teklifleriydi bende ortası olması için 5 TL dedim.
Ardından arkadaşımıza bir kaç görsel gönderdim ve düzenleme istedim, bir kısmı oldu bir kısmı olmadı.
Şöyle sebepler var:
* İşlerin süreleri çok uzadı
* İstenilen zamanlarda işlem teslim edilemedi
* İstenilen şekilde düzenlemeler % oranına vurursak %70 seviyelerinde kaldı.
(Örneğin pürüzler ve düzeltmeler %100 istenilen gibi asla olmadı)
* Parlamalar/Yansımalar gibi şeyler düzeltilemedi.
* Ek istenen şeyler (araca plaka eklemeleri vb. şeyler uyumluluk devamlılık içinde değildi, örneğin bir araçta düzgün bir diğerinde farklı ebat ve boy, farklı tip, renk vb. şekildeydi)
* Görsellere eklenmesi gereken logolar birbirinden farklı boyutlarda oluştu
(Birinde büyük, diğerinde küçük, hepsi birbiri ile orantısız şekilde)
* Doku değişiklikleri sıkıntılı oldu (Cam parlamaları, araç içi toz vb. şeyler düzeltilemedi)
* Dekupe/Kesim yapılırken yeni arka plana geçişte bozukluklar ve düzensizlikler oluştu.
(Tekerler yamuk/eksik/şekilsiz vb.)
Bu şekilde görsellerde sorunlar yaşandı, toplam 136 görsel verilmişti ayrı zamanlarda, ancak yapılanların bir kısmı beğenilmedi işte geç geldiği için maalesef revizyonda yapılma şansı olamadı
Misalen 10 görsel gönderildi Pazartesi 18:00 'de, ertesi gün 11:00 de 10 görsel alındı, ancak bunlarda revizyonlar olması gerekiyordu, bunları yapılacağı zaman söz konusu değildi,zira 2.3.4. parti
görsellerin işleri başlamalıydı. Bu sebeple ilk parti 10 diye örnek verdiğimiz görsel kullanılmadı.
Bir diğer ve en basit gözden kaçan sorun, 800*600 bir resim düşünün (örnek veriyorum) buna logo eklenecekti 136 görselin hepsine.
Fakat 50-60 tanesinde hem logo boyutu hemde logo yerleri yanlış yapıldı, çok basit bir iş olmasına rağmen (2 layer) arkadaşımız bunların uzun sürdüğünü belirtti.
Logo konusuna gelince, 2 logo için konuşuldu 1 logo konusunda iyi kötü hem fikir olundu ve kabul ettik o şekli ile, diğerinde ise şöyle bir durum var.
Biz örnek nasıl birşey ihtiyacımız olduğunu söyledik taslak istedik arkadaş taslak gönderdi, üstünde hiç bir revizyona gitmedik ve bunu kullanmak istemedik
zira hem görselde sorunlar vardı, hemde devam eden eski görsel işleri halen sorunlu ilerlediği için bunu iptal ettik ve hiçbir revizyon/değişiklik istemeden
deneme olarak belirttiğimiz bu logoyu iptal ettik.
Son durumda, 18-19 Nisan tarihlerinde işleri sonlandırdık. 20 Nisan da görüştük arkadaş ile ben karşı tarafın (işi nişanlımın işyeri için yaptırdım, r10 dan bir arkadaşımız bundan maddi kazanç sağlasın istedim) belli işleri beğenmediğini
bundan dolayı bazı iptaller olacağını ilettim, buna göre hesap yapacağımızı söyledim. Bu hafta içine bir ödeme çıkarmaya çalışacağız dedim ancak bu hafta sizinde bildiğiniz üzere 3 gün sürebildi sadece,
Whatsapp konuşmalarıda durmakta, üslubum yaklaşımım orada da net bellidir, ne hak yemek ne mağdur etmek adına asla bir adımım olamaz.
Onları da paylaşabilirim sorun olmayacaktır. Bugün arkadaşımız nişanlıma ulaşıp tekrar ödeme sormuş 13:54 'de. Ben 21 Nisan 'da böyle bir mesaj yazıldığını bilsem daha farklı konuşur veya şikayete konu açardım.
İstenilen iş ortada, ele geçen iş te ortada, 136 görsel için yaklaşık 30-40 görsel logonun şekli, yeri ve boyutu gibi basit bir konu sebebiyle kullanılmayacak, logonun ise sadece 1 tanesi için ödeme yapılacak.
Görselleri saymadığım için tam sayı veremiyorum afakidir, ancak maksimum o kadar diye tahmin ediyorum, çünkü bu logo düzeltmelerini kısıtlı vakitte ben yaptım (bir tanesi 10 saniye vaktimi aldı) 40-50 görsel maksimum düzeltmişimdir.
Diğerlerini ise minör saydık kusurları ve olduğu şekilleri ile kabul ettik.
Bu konuyu şikayet kısmına da taşımak gerekiyor sanırım artık, çünkü bu şekilde karalama benzeri bir cevap hoş olmamış.