Konu güncellendi. Eklenen bilgi alttadır.
Turk.net e arkadaşını getir kampanyasından geçiş yaptım. İlk ay 35 mbps paketini kullandım. 2. Ay 100 mbps paketine geçiş yaparsam ne olur? Extra ücret öder miyim?
Turk.net e arkadaşını getir kampanyası ile geçiş yaptığınızda ve ilk ay faturanızı eksiksiz ödediğinizde 2. Ay ücretsiz kullanabileceksiniz. Eğer 100 mbps paketine 1. Ayın ortasında geçerseniz, 2. Ay arkadaşını getir kampanyasından yararlanırsınız. Ama ayın kalan günü kadarki paketin fark ücretini verirsiniz.
Örneğin; 20 Ocak'ta internetiniz bağlandı. Siz ise 10 Şubat'ta interneti 100 mbps pakete yükselttiniz. Bu durumda siz Şubat ayında fatura olarak şunları ödersiniz: 10 günlük Ocak ayı kullanım faturası+ Şubat ayı kullanım faturası. Bu da yaklaşık 76tl+25,34 tl = 101,34 tl gibi rakam olur. Arkadaşını getir kampanyasıyla geldiyseniz Mart ayında ücretsiz kullanım hakkınız oldu. Ama siz Şubat ayında interneti 100 mbps e yükselttiğiniz için,sadece paket yükseltme ücretini ödersiniz. O da yaklaşık; 10/30*20= 6,67 tl gibi bir rakam olur. Bundan sonraki aylarda 100 mbps internet ücreti ödersiniz.
Eğer siz 1 tane arkadaşınızı davet ettiniz ve o da ilk ay faturasını ödediyse Mart ayında herhangi bir ücret ödemezsiniz. Yani 10 tl lik paket yükseltmeden kaynaklı fark ücretini ödemek zorunda kalmazsınız. Tabi daha fazla referansınız varsa gene aynı şekilde sonraki aylarda da ücret ödemezsiniz.