Arkadaşlar ev satışı için randevu almaya çalışıyorum kulaktan dolma bilgiler ile olan evimin olduğu belediyeye gittim borçlarını vs. ödedim temiz kağıdı aldım daha sonra evin esas değerimi ne varmış satış için onun için kağıt aldım kağıtta 2 tip rakam yazıyor esas değer 2020 = 278.000 tl bir de 2020 vergi değeri 279.000 TL olarak iki bölüm yazıyor bu kısıma kadar her şey tamam.
Daha sonra web tapuya girdim başvuru yap kısmından doldurdum garanti olsun diye de satış bedelini esas değerden ziyade vergi değerinin üstünü gösterdim 280.000 TL dedim daha sonra formu doldurdum ve ilerledim.
Daha sonra başvuru takip kısmına geldiğimde başvuru durumunda İşlem devam ediyor şeklinde yazı yazıyor ve ana sayfada ödeme bekliyor yazıyor ödeme yapacağım kısım sanırım tapu harcı ama ben bunu ödemek istediğim de sayfaya girdiğim de e-tahsilat numarası istiyor ama bu numara da bende görünmüyor o kısım boş olarak görünüyor benim bu web tapu da başka ne işlem yapmam gerekiyor acaba ? nasıl harç ile döner sermaye parasını ödeye bilirim ? birde ne kadar ödeyeceğimi nasıl öğrenirim ?