cruis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Buyrun uzmanından dinleyin arkadaşlar

https://youtu.be/PYbzQHRrSBs
"Uzman" olarak tanımladığınız kişi bir iktisatçı ya da bir ekonomist değil, gazeteci. Doğal olarak işi ekonomik haberler yapmak fakat bunları yorumlayabilecek akademik bir birikimi yok. Şöyle düşünün; ben bir gazetenin sağlık sayfasında haberler yapan bir gazeteciyim ve tıp bilgim yaptığım haberlerle sınırlı. Koronavirüs ile ilgili bir konuda beni bir uzman olarak tanıtır ya da referans gösterir misiniz? Ben olsam göstermezdim. Konu hakkında işim gereği çok fazla bilgi sahibi olsam bile bunların temelini tam olarak bilmediğim için yapacağım her yorum sakat olurdu; tıpkı Erkan Öz'ün yorumlarının böyle olması gibi. Pek çok bilgiye sahip fakat yorumlarının temeli sağlam değil ve yaptığı yorumlarda da bunu görebiliyoruz. Sabah programlarına çıkıp şunu için, bunu yiyin diyen; koronavirüse karşı işkembe çorbası önerenlerden farklı biri değil. Siz siz olun, bu tarz insanların yorumlarını dikkate alarak yatırım planı yapmayın. İnsanlara da "çökecek", "yıkılacak" gibi çok iddialı telkinlerde bulunmayın.