Tema SEO standartlarına göre iyi kodlanmışsa kullanmaya gerek yok tabi. Hatta bu durumda kullanmak zarar bile verebiliyor. Çünkü varolan html taglarının yanına yenileri eklendiği için html şişmesine, veritabanı şişmesine ve etiketlerin tekrar etmesine sebep oluyor. Yapısal veri kontrolüne bakarsanız bazı isaretlemelerin çift yapıldığı uyarısı verir. Bu da tabiki bir dezavantaj.
O zaman neden herkes kullaniyor bu eklentileri? Çünkü temaların SEO kodlamasının ne kadar kaliteli olduğunu bilmiyoruz. Bunu ölçebilecek doğru düzgün bir araç da yok maalesef. Tema kalitesini bilmeyince mecbur kullanıyoruz. Ama kaliteli kodlanmış bir temada bu işaretlemeler zaten yapıldığı için, SEO eklentileri yukarıda söylediğim dezavantajları getiriyor. Kaynak kodları inceleyip çifte tagları görebilirsiniz. Durum böyle ama ben "SEO uyumlu" yazmayan bir tema görmedim. Bunu ölçecek bir araç olmadığı için herkes SEO uyumlu diye yazar satışlarına. Ayrıca h etiketleri bile çok önemli kodlamada.
Geçenlerde Themeforest üzerinde bir yapımcıya temadaki h etiketleriyle ilgili bir soru sormuş müşteri, geliştirici "h etiketlerinin hiç bir değeri yok. H1 ile h6 arasında hiç bir fark yok sadece boyut" diye yazmış. Bir de tema satış yerinde %100 SEO dostu diye belirtiyor. Daha h etiketlerinin farkından habersiz maalesef.