Pinterestte bir çok kelime araştırma kısmı var, hatta pinterest günlük olarak kendisi
şurada trendleri sunuyor. Bu şekilde araştırıp kelime bulabiliriz ama bulduğu kelimeye çalışmaya başlasa bir çok arkadaş 2 ay sonra anca dönüş alacak, 2 ay sonra o kelime hala trend olacak mı mevzu bu.
Sürekli hit getirebilecek temel kelime gruplarını duymayan kalmadı zaten-deco,hair,garden vs.- ve girdiğinizde spam dolu. Shadow ban veya domain banın zannedilenin aksine ana sebeplerinden birisi çalışılan kelimedir.
Forumda kelime satışlarına takılınmış durumda bunu anlamıyorum, kelimesinin çok iyi olduğunu ve bunun satılmaya değer olduğunu düşünen sınırlı kişiye satar, isteyen alır istemeyen almaz, istemeyen satmaz, kimse kimseyi zorlamadığı sürece bir satış konusunun kimseye zararı olmaz. Benim de eğitim olarak bir kelime satış konum var ve şimdiye kadar alan kişi zarar görmedi, ben de görmedim. Oradan özel mesaj atan bir çok arkadaşa da her konuda fikrimi, düşüncelerimi aktardım. Forumun da izin verdiği bu satış olaylarına tepkiyi anlamsız buluyorum.
Bu arada bir kişi kendisinin çalıştığı kelimeyi ücretsiz dağıtmaz, dağıtıyorsa o kelimeyi çalışmıyordur veya kelime çoğu kişinin bildiği bir kelimedir veya kelime artık dönüşüm getirmiyordur. Zaten mantıken düşünecek olursak "abc" kelimesini çalışıp iyi para kazanan birisi, "abc" kelimesini forumda ücretsiz yazdığı an o kelimeye forum içi ve forum dışı belki binler çökecektir ve kelime puff.
Yeni başlayan veya başlayalı çok olmamış arkadaşlara faydalı olması umuduyla.