Arkadaşlar merhaba iki gündür yaşadığım süreci siz değerli R10 ailesi ile paylaşmak istedim.
Malumunuz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamu bankalarının kredi verme işlemlerinin 1 Nisan'da başlatılacağını söylemişti.
Bende tam olarak 2 Nisan'da başvurumu yaptım. Tabi çevremdeki insanlar başvurudan sonra 1-10 gün arasında sms olarak olumlu veya olumsuz msj gelecek dendi.
Tam 20 Nisana kadar tarafıma bir msj vs gelmedi.Merak ettim internet bankacılığından kontrol edeyim dedim durum aynı başvuru değerlendirme aşamasında bir iki saat ancak müşteri hizmetleri ile iletişime geçtim müşteri hizmetleri Ziraat Bankasında iki adet vadesiz hesabınız var ordaki iletişim bilgilerine gelebilir vs dedi. Bir tanesi askerlik zamanında açılmış diğeri normal ben açmıştım askerlik hesabı zaten otomatik kapanması lazım askerlik bitişi sonrası bana o zaman öyle denilmişti. neyse İletişim bilgisini sordum telefonun son iki hanesi benım telefonum değildi değiştirelim dedim Şubeye gitmeniz gerekiyor dedi. (Yaşadığım yer 200.000(iki yüz bin ) nufüslü bir ilçe tam çarşıda tek bir şube var ve şubede aktif çalışan 2 personel var.)
21 Nisan Saat 9,30 gibi şubeye gittim en az 150 kişi sırada sıranın bir ucu var diğer ucu yok. Neyse 11.30 gibi sıra yaklaştı bana bu sefer içeriye maskesiz almıyoruz dedi.Maskede vermiyorlar.Allahtan karşıda bir eczane var içimde dedim hemen alıp geleyim. Eczaneye gittim maske yok denildi.Biraz aşağıda bir tane daha vardı ordada alamadım.Bir şekilde eczanelerde yoktu.Sıramın gitmemesi için esnaflardan istedim onlarda yok dedi tam 45 dk çarşıda maske aradım bulamadım.Tam ümidimi kaybetmiştim ki bir arkadaşımı gördüm durumu anlattım bir akrabamız giyimci onda olabilir dedi.Gittik giyimciye bir adet maske ödünç aldık gittiğimde sıramda gitmişti mesaide bitmişti. Neyse öğle arası gidip bir şeyler atıştırıp gelip önden girerim içeriye dedim. 13.20 gibi geldim sıraya hemen arkamda 2 suriyeli bayan vardı.Benim önlerime girdiklerini görünce kendi aralarında konuştular sonra bana arkaya geç dediler dedim sizin ne tür bir işlemleriniz var acaba Almanyadan para gelecekmiş vs .Durumu anlatım dedim ben daha önce gelmiştim ama anlatamadım millet bize bakıyor dedim ya Allah ya sabur en arkaya geçtim.Arka sıralarda herkes bir isyanda içeride 2 personel var arada torpilliler dayılar vs tabi sırasız giriyor buda epey bir zaman kaybı 2 saat orda bekledim sıra ilerlemiyor bunaldım çıktım.Eve gittim dedim suç sende 9,30 da gidilir mi hiç bu sefer dedim 8 de gideyim mesai açılmadan tam 1 saat önce malesef gittiğimde yine en az 100 kişi vardı. Sabah 5 te gelen var 6,30 da gelen var.Bir ara sıradan çıktım önümdeki arkadaşa su sigara vs alıp gelecem dedim 30 dk sonra geldim arkam 2 teyze vardı baktım dedi sen sıradan çıktın en arkaya geç dedim ablacım az önce burdaydım arkadaşta bılıyor dediler seni gördük zaten ama öyle git gez işini gör sonra yine sıraya gir olmaz herkes öyle yapsın dedi. Baktım olacak gibi değil istemeden en arkaya değilde bir 15 kişi geriye gittim. 11,45 gibi geldi sıra içeri girdik.İnternet bankacılığı için geldim dedim numaram güncel değil değiştirmem lazım.Birde internet bankacılığına açılması lazım hesabın.Personel bir kaç islem yaptı bir kaç kağıt imzallattı bana.Neyse çıktım bankadan internet uygulamasına girince vadesiz hesap internet bankacılığına bağlı değil diye uyarı alıyorum.Ptesi yine gitmek zorunda kalacağım.Bu süreçte şunu gördüm gerçekten kurumlarda çok ciddi hantallık var.Millet perişan olmuş. Şikayet sitelerinde binlerce bununla ilgili şikayetler var.Bazılarına olumlu diye msj gitmiş vatandaş krediyi onaylamış hala hesaba yatmamış bazıları kredi tutarında 3 bin olmamasına rağmen 3000 verilmiş.Yani bu ciddi sorunların artık teknoloji bilim uzay nasa ay mars yuzyılında olmaması gereken şeyler. Piskolojimiz bozuldu yeminle...