Bence bu yeni search console paneli çok aptalca hareketler yapıyor. Bende bu sorunları kafaya takmıştım ama aptallığı ile başa çıkmak mümkün değil. Örneğin linkin sonunda / olan ile olmayan linki farklı algılıyor, yönlendirme var diyor Halbuki tüm linklerin sonunda / var, olmayanı kendi uyduruyor. Veya linkin sonuna " ekleyip 404 problemi çıkarıyor bana. Nerede gördüğünü söylese ya. Bunlar bir iki örnek. Bende aptallığı ile uğraşmayı bıraktım.

Bu arada şahsi fikrim yaptığın değişiklikler çok geç yansıyor panele. Etiket sayfaların için;

Eğer başka bir sayfaya yönleniyorsa yönlendirilmiş sayfa problemini arttırır. Eğer 404'e düşürdüysen oradaki sayıyı arttırır. Orada biriktikçe url kaldır kısmından ekleyebilirsin ama yine hemen yansımıyor.

Yönlendirilmiş sayfa uyarıları için wordpressin otomatik yönlendirme özelliğini iptal etmen gerekir. Böylece eski linkler 404 uyarısı verir.

Noindex sayfaları için yapacak birşey yok. Zaten sen index almasın istemişsin. O da sana bunları taradım ama indexlemedim haberin olsun diyor.

Feed sayfaları siteni takip için var. Robots.txt ile engelleyebilirsin index almasını. (noindex kısmına düşer bu seferde )

Alıntı
Doğru standart etikete sahip alternatif sayfa Durum: Hariç bırakıldı
Buna yapacak birşey yok diye düşünüyorum. Sayfalanmış yorumlarda da yapıyor bende.