Başka bankaları dene, birisi mutlaka 300 tl bile olsa verir ve sonrasında diğer bankalar gold platinum filan için aramaya başlar. üst üste başvuru yapmanın ne kredi kartı, ne kredi için hiçbir sıkıntısını görmedim. tahminen 10-15 gün içinde 18 kez reddedildi, ardından hemen tekrar başvuru yaptım. 19. başvurumda bir kaç binlik kredimi de aldım.
Yaklaşık 2 hafta sonra 1500 civarı puan olmasına rağmen müşterisi olduğum 2. bankam kredi vermedi. Alakamın olmadığı, zor kredi veren olarak bilinen bir bankadan işyeri açmak için 2. kredimi de aldım.
Üstelik serbest çalıştığımdan sadece 5 günlük sigorta primim vardı. 2007 yılında filan, şu tarihten önce sigortalı ol mevzuları vardı o dönemde. Başka sigorta primim yoktu.
Ben yanımda sokakta tanımadığı birine selam verip 2 saat konusabilen bir büyüğümle gittim. Şubedeki temsilcide veya onun onay alacağı şube müdüründe bitiyor iş. Konuşup ikna edeceksin.
Yeni işe girdiğimi, stajyer olarak çok çalıştırıldığımı, 3 kuruş paraya bir sürü iş yüklendiği gibi sitem masallarından sonra şube çalışanı kredi vermek için uğraştı. miktar ve vade değişerek bir kaç kez fax çekti.
Ayrıca çalışıyorum dediğim o firmanın adı ve benim adıma, nasıl bir yanlışlıksa yüksek limitli business kredi kartı hediye geldi. Hayatım böyle karardı işte