rtsyi şöyle düşün. türkiyede latince dilde egitim veriliyor, fakat sen çıkıp osmanlıca egitim veren bir bölüme yazılıyorsun. haliyle mezun oldugunda sadece osmanlıca bilenlere ihtiyaç duyulan mesleklere yönelmek zorunda kalıyorsun.

özetle rts artık kullanılmayan, hatta moda oldugu zamanlarda bile teknik konularda egitim görenler dışında kimseye ekmek veremeyen bir bölümdür. siz iyi bir sinema filmi yaratacak yetenege sahip degilseniz rts size ekstra bir şey katmaz, kamerayı nasıl tutup tutmayacagınızı ögretir yetenekli olup olmamanızdan bagımsız olarak.

ha kamerayı nasıl kullanılacagınızı ögrenmek için de rts okumak şu noktada çok anlamsız, size ders verenlerin çogunun kullandıgı sosyal medya sitesi facebooktan öte gidemiyor onu da düzgün kullanamıyorlar.kameranın nasıl tututulacagını falan ögreneyim derken aylarca şikago okulu mu frankfurt okulu mu gibi saçma sapan kıyaslarla teori kasmak zorunda kalabiliyorunuz. ders verenler sosyal medyadan bi hayli uzak kaldıkları için size para kazandıracak yöntemleri ögretmekten çok uzak oluyorlar varsa yoksa teori.