Merhabalar,
Bugün gördüğüm manzara gerçekten beni şoka uğrattı. İnsanlar nasıl bu kadar duyarsız olabiliyor anlamış değilim.
Olayı anlatayım. Batman'da 4 katlı bir binanın zemin katında oturuyorum. Ufak ön bahçe ve bahçe kapısı mevcut. Neyse bugün kapı çalındı ve gıda yardımı deniliyordu. Biz de eşimle birlikte mutlu olduk hani çünkü yardım gelse bize gelir diye düşünüyorduk. Niye mi ?
Bu bina 4 katlı ve biz zemin katta oturuyoruz. 2. Katta oturan öğretmen, 3. Katta oturan da bir öğretmen. 4. Katta ise her 4 evin sahibi de olan Ev sahibi oturuyor. Ama tahmin edin ne oldu iki tane kocaman yardım kolisi ev sahibine gelmişti

.
Şimdi bu adamın 4 evi var, 2 arabası ve 1 işyeri var. Allah daha çok versin gözümüz yok ama bu kadar zor durumda yaşayan insanlar varken gıda yardımına başvurup bunu alıyor olması bana çok garip geldi.
Ben lisans maliye mezunuyum. İşsizim, 2 yaşında kızım var ve kirada oturuyorum. Seyyar olarak Hırdavat ürünleri satıyordum ama malum virüs dışarı çıkamıyoruz. Net satışları da komple durmuş. Yani gelir yok denecek kadar az ve ev sahibi bu durumunu en iyi bilenlerden hatta hakkını yemeyeyim. Bu ramazan ay'ında sana zekat vereyim kirayı 100 tl eksik ver dedi dalga geçer gibi..
Ben almıyormuyum ? Evet alıyorum aylık 35 tl çocuk parası ve aylık 70 tl elektrik faturası yardımı alıyorum. Ama henüz gıda yardımı gelmedi. 1000 tl destek de bana otomatik çıkmıştı ve halen eve getirilmesini bekliyorum.
Şimdi bu adam her ay olsa da olmasa da nerden getirsen getir diyerek benden 500 tl kira parası almakta. 2. Katta oturan adamın kira ücreti 600 3. Katta oturan adamın kira ücreti 650 ve her ay bu kiraları alıyor.
Kısacası bu adamın gıda yardımına ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Ülkemizde yiyecek ekmeği olmayan milyonlarca insan varken böylelrrine yardım gitmesi gerçekten çok üzücü. Çok şaşırdım ve eşimle birlikte mahcup ta olduk kapıda zira gıda yardımı denilince biz açtık kapıyı ve manzara karşısında öylece kalakaldık.
Ne olacak milletimizin bu göz doymaz hali ya çok ağırıma gitti. İhtiyacı var ise birşey diyemem ama açıkcası hergün arabasına binip işyerine giden ve virüs sürecinde işyerini kapatmayan birinin gıda yardımına ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. ( En kötü 3 kira geliri var, işyerinde işleri nasıldır bilemem )