SSC adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Touch Design firmasıyla websiteden gerekli bilgiler ile görüşmüş net şekilde mantıklı cevaplar alamadığımı söyleyebilirim.

1.Kendi yazılımımız sayesinde engellemeler yapıyoruz kesin çözüm gibi bir algı var. Adwords saldırılarının mantığını bilen birisi olarak çok açık söyleyebilirim Adwords e herhangi bir yazılım ile algılama modeli kuramazsınız. Yani web siteye istediğinizi kurun tıklama aldıktan sonra site o IP yi tespit etsin engellesin fark etmez. Tıklamayı aldınız zaten. Cihazı tespit edip engelleme gerçekleştirdikleri gibi bir şey de söylendi bu zaten adwords panelinde mümkün değil hiç anlamayan biri bile bilir bunu. Ayrıca IP aralığını engellediğini var sayalım ör. Vodafone 3G IP aralığı 46.155.x.x veya 46.154.x.x dir. Siz komple o ağı kapatırsanız yüksek müşteri potansiyeli de gider. Eğer saldırı 2 tane mobil hat üzerinden geliyorsa ikisini de kapattınız diyelim geriye %20 pazardan anca müşteri kalırsa şanslısınız demektir.

2. Demografi engellemeleri olduğunu düşünüyorum yaptıkları işlerin. Zaten istanbul gibi şehirde üst düzey yazılımlar demografik ve konum hedefli tıklama atıyor. Atılan tıklamalar yaş,cinsiyet, yaş aralığı şeklinde farklı farklı geliyor.

3. Yine aynı şekilde farklı bot yazılımları her tıklama için farklı agent kullanır. IP, Çerezleri, geçmişi, tarayıcı ön belleği, user agent değiştirip tıklama atar. Yani her tıklamada farklı bir IP aralığı farklı bir cihaz gibi gelir. 1 tıklama android 9 samsung A5 gelirken diğer tıklama yepyeni bir IP ve andorid tablet modeli alabilir. CİHAZLAR GOOGLE ADWORDS panelde engelleme yoktur. Web sitede engellemeniz için yapsanız dahi bir önemi yok bot tıklama attıktan sonra sitenizde giriş yapılsa da yapılmasada ücret yansır.

4. Touch design hallederiz, yaparız her şeyi çözüyoruz gibi yorumlarla hayal rakamlardan bahsediyor. Gerçek referanslar zaten ortada yok. Benim fikrim iş - hakediş çalışın. Yapsınlar abi hesabınızı verin sonra ödeyin paranızı paşa paşa. Oda yapabiliyorlarsa mükemmel tabi emeğin hakkı neyse verilir. Sonuçta 10bin de dese onun emeği yani ister adam

5. Aldığınız saldırı yaklaşık 15-20 dk ortalamasında bir anda binlerce tıklama oluyorsa bu zaten mobil IP sistemi ile atılan bot değil bildiğiniz proxy IP listesini kullanan saldırı yazılımlarıdır. 10dk gibi bir sürede yaklaşık 500 küsür proxy ıp yi aktarır web sitenize.Bu tıklamalar bilinmeyen olarak gelir dandik bottur bunlar zaten. Google bunları temizler ama arada 20-50-100 artık kaçanlar hesaba yansır yapcak birşey yok.

Yani touch design gelip bana burda 1 tane mantıklı cümle ile aldıkları önlemi anlatırsa ne ala yani kendi yazılımımız kendi önlemlerimiz felan ne önlemi abi mantığı ne. Elimde saldırı alan hesaplar var ve profesyonel saldırılar çok fazla farklı şeyler deneyerek azaltmaya çalışıyorum. Bir tane hesapta başarılı olurlarsa işin ardından ödeme yapıp yorumumu teşekkürler touch design olarak değiştiririm İyi akşamlar, iyi formlar.

NOT: Touch Design firması ile hiç bir alışveriş ve ticaret yapmadım yazanlar tamamen benim fikrimdir!
1,2,3,5 numaralı maddelerde yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Touch Desing ile ilgili yorum yapamıyorum. Bu iş çoğu saldırıda algoritma ile yazılımla ve ya IP engelleme ile çözülecek bir durum değil, sadece bu kadarını söyleyebilirim. Google Ads panelinde yapılacaklarla sınırlı ve panel neye izin veriyorsa ancak o kadarını yapabilirsiniz. Fakat farklı fikirler yürütüp yapılacaklar da var elbette...

SSC adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

+ @PlutoMedya; yorumunuzu gördüm sizinle fikir alışverişi yapmak için müsait zaman da ulaşmayı düşünüyorum.
İmzamda yer alan Whatsapp üzerinden ya da özel mesajla ulaşabilirsiniz.