1 lirayada izin verir tabiki hocam, ama maliyeti 1.10tl yapan benim üstümde çıkar, o yüzden dengeli olarak yükseltiyorum açıkçası 3tl gibi bir rakam şuan için üstte çıkmasa bile verecek bir vaziyet yok çok, mecburen düşük tutuyorum hocam, bu TBM düşüşü genel olarak benim gibi düşünenlerden kaynaklı oluyor.
İşte ben de tam olarak bunu diyorum. Herkes oturmuş Google'a kızıyor ne bu hal diye fakat olay aslında tam bir borsa. Arz - talep meselesi var. Reklamveren teklif maliyetini yükseltecek ki reklam yayınlayan kişinin kazancı artsın. Buradaki arkadaşların çoğu bilgisizlikten bambaşka yorumlar yapıyor.
Google zaten açık açık belirtmiş ben reklamverenlerden aldığımın %68'ini adsense yayıncısına veririm diyor.
Satış olmazsa, rekabet de azalır. Rekabet azalırsa reklam maliyeti de düşer. Yani tbm de düşer. Mantığı şimdi kavradın mı? Türkiye tbmleri hep kötüydü. Ama şu anki durum Türkiye'ye özel bir durum değil.
Tek sebebi onların düşürmesi değil yazan sizsiniz. Ben de diyorum ki reklamveren bir kişi her zaman düşürmek isteyecektir, bunun kaçışı yok.
Adsense kazancı = Arz-Talep dengesi. Borsadaki hisselerden hiçbir farkı yok.