mrtcetindag adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar dostlar,
Yıllardır mevcut piyasada projeler yapıyoruz vs. ama sunucu yönetimi gibi konulardan resmen uzun süredir kaçıyorum ve bu yönümü oldukça zayıf buluyorum. Yaptığımız projelere tam yönetimli hizmetler alarak, ekstra ücretler ödeyerek vs. işleri yürütüyorum ama bu boş vakitlerin bol olduğu günlerde daha fazla kaçmamak gerekli diye düşünüyorum

Neyse soruma geçeyim, mevcut VDS hizmeti sunan bir firmadan birkaç ay VDS alsam ve bunun üzerinde deneme/yanılma/uygulama yoluyla tecrübe kazanmaya çalışsam, firmaya ızdırap olur muyum? Herhangi bir site veya yazılım çalıştırmaktan ziyade bolca bozup, formatlayıp, yeniden uygulamalar yapmak için soruyorum.

Mevcut bilgisayarımda bir sanallaştırma ile uğraşmak istemiyorum. Konu hakkında tecrübeli dostlardan görüş bekliyorum.
Merhaba mrtcetindag,

Fiziksel sunucularda sanallaştırılan vps, vds lerde sık format yani sürekli ard arda çok sayıda format sunucunun sağlığı açısından önerilmez. Kişisel bilgisayarınızda sanallaştırma yazılımları ile bu denemeleri yapmanızı öneririz. Sonuçta linux server veya windows server a bakan bir iş.

İyi çalışmalar.