SinemBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana fikri kalmayınca karşısındakine hakaret etmeye kalkan diyorsun ama hem bu yazın hemde diğer cevabın saygısızlıklarla dolu. Daha ne söylediğinin farkında bile değilsin. Bana karşı egoist değil, bu konuda ki herkese karşı egoistsin. Kişiliğin öyle. Zaten "ben neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum" diyerek bunu kanıtlıyorsun çok rahat bir şekilde.

27 gün olsa ne değişir, 50 gün olsa ne değişir, 5.5 gün olsa ne değişir. Ortada bir kuluçka dönemi var ve bu kuluçka döneminde hiç bir halt bulamazsın. Yanlış mı? Doğru.
Dünya sağlık örgütü daha düne kadar maske takmanıza gerek yok diyordu. Şimdi herkese maske dağıtılıyor ve virüsün yayılmaması için maskelerin kritik olduğu kabul edildi.
Dünya da herkes ateş ölçüyor doğrudur ama bunun nedeni ateşin mükemmel bir tespit yöntemi olduğundan dolayı değil, kaynak olmamasından dolayı. Senin dediğin gibi merak etme "kontrollü" bunlar gibi bir ortam yok. Sen ateş ölçerek hiç bir şeyi kontrol altına alamazsın. Ateş ölçerle bir hastayı bulabilmen için sağlanması gereken bir sürü koşul var, yukarıda hepsini bir bir saydım. Bunun yanı sıra Türkiye de yapılan sipersiz ve n95 maskesiz kontrolünde yarardan daha çok zarar olduğunu söyledim. Burada yalan olan, yanlış olan hiç bir şey yok. Sen yine ateş ölçer kullan belki 10 hastadan birisini yakalarsın ama sen bu işi adam akıllı yapmazsan oradan geçen herkese virüs bulaştırırsın. Haliyle bu tamamen saçmalıktır. Ateş ölçerle bir yer kontrol altına alınmaz, yukarıda da bunun örneğini verdim, termal kameralarla biz büyük gurur duyuyorduk ama ne oldu? Türkiye'den bir sürü insan geçti gitti hastalıkla ve o çok gurur duyulan termal kameralar birini bile yakalayamadı.
İngiltere, bağışıklık kazanma mantığından, toplumsal baskılar dolayısıyla değil, akıllı-mantıklı bir seçim olmadığından dolayı vazgeçti. Şimdi de zaten her gün 1000 ölüyle bunun cezasını çekiyor. Bunun yanı sıra video'da ki en yüksek dereceli, bilgili arkadaşın "doğal yoldan bağışıklık kazanamazsınız, hatta aşıyla bile kolay kolay bağışıklık kazanılmıyor" yorumlarına gözlerini kulaklarını kapatıp, bilimle çok alakasız bir duyurunun konusunu açman çok ilginç. Burada bir uzman var ve diyor ki doğal yolla enfekte olup atlatırsan bağışıklığı sadece kısa bir süre boyunca kazanırsın ve senin bağışıklık kazanma teorini tamamen çürütüyor ama senin buna verdiğin cevap başkanı böyle dedi. Başkanı böyle dedi sonra kendisini yoğun bakımda buldu, sonra kendisinin ülkesini her gün binlerce ölüyle buldu.

Bana kanıtı bu kadar saçma diyorsun, benim verdiğim kanıtlar enfeksiyon uzmanından, aşı uzmanından. Senin kanıtlara bakıyorum, sadece sen ama tabi sende sen ama, yıllarca bu virüs üzerine araştırma yapmış, klinik zirvelerin ve testlerin harikası, uzmanı sen.
Yani beni herşeyi bilirimle suçlayıp kendin aynısını yapıyorsun.Ben sana 15 senelik tıp geçmişim var diyorum sen bana oradan video izledim buradan bunu okudumla cevap veriyorsun. Bu gerçekten komik. Dediğine bakılırsa dünya sağlık örgütü de hiç birşey bilmiyor bir gün öyle bir gün böyle diyor.Oysa ki youtube var ya niye oraya bakmıyorlar))Dünyada kaynak yok diye ateş ölçülüyor öyle mi?Ya sen yazdığını okuyor musun?Hadi ABD geçtim, Hollanda, Kanada nın kaynağı yok öyle mi?İtalya dünyanın en büyük altın stoğuna sahip 3. ülkesi haline bak.Anlaşılan o ki n95 maske duymuşsun hoşuna gitmiş iki dakikada bir yazıyorsun ama neden maske kullanılmalı ondan bile bihabersin. Neyse senin hakaretlerine değil anlattığın ve suçladığın şeylere son kez cevap vereceğim artık çünkü saçmalıkta master degree oldu şu an. Maske seni korumak için değil.Bu damlacık ile yayılan bir enfeksiyon ve dolayısıyla hasta olan insan maske takmalı ki ağzından çıkan damlacıklar başkasına geçip hasta etmesin.N95 maske ise açık havada takılmaz. Bu maske aynı havanın mekanik şekilde sirküle edildiği yerlerde yani yoğun bakımlarda hekimler tarafından kullanılmak içindir.Senin trafik polisi abinin n95 kullanmasına gerek yoktur ateşini ölçtüğü adama 1,5 metre mesafede durmak ve adamın cerrahi maske takması yeterlidir.Adam maskesini çıkarıp kasti olarak onun üstüne aksırır,tıksırır tükürürse o başkavirüs sadece damlacık ile yayılır açık havada yayılmaz.Şu an ülkede dağıtılan maskeler de cerrahi maskedir. Bunu normalde hekimler opersayonlarda hastayı damlacık enfeksiyonundan korumak için takar.Sağlık örgütünün herkese maske takmasını tavsiye etmesinin sebebi ise herkesin taşıyıcı olabileceği gerçeğidir.Yani Maske hastayı değil,sağlıklı insanı hastadan korumak için hastanın takması gereken bir ekipmandır. Öncelikle herkese test yöntemini sadece 1-2 ülke uyguladı ki tavsiye edilmiyor çünkü normalde hastalığı hissetmeyecek ve ya çok hafif geçirecek insanları bile paniğe sokup hastanelere akın etmelerini sağlayıp sağlık sistemini bir anda çökertebilir.İstatistiklere göre hastaların %80 inin hafif atlattığı bir hastalık için bu riski almak mantıksızdır.Çünkü sağlık sistemi çökerse kurtarabileceğin %20 yi de kaybedersin.Ben videoya ve konuşan doktora değil senin bağışıklık kazanılmaz sözünü örnek gösterip sonra da sürü bağışıklığı uygulamaya çalışan İngiltere yi örnek vermene saçma dedim.Videodaki en bilgili arkadaş geleceğe gidip covid-19 geçirenlerin bir sonraki sene bağışıklıklarını test etti heralde oradan biliyor doğal bağışıklık kazanılamayacağını. Bu konuda diyebileceği tek şey (Dünyada ilk defa görülen bir virüs için)tekrar edebilir ama henüz bunun ile ilgili bir kanıt yoktur cümlesidir.Bunun dışında hiçbir şey söyleyemez.(Tüm dünya bilim kurullarındaki doktorlar aynı cümleyi kuruyor.Geleceği göremezsin. Tıp tamamen tecrübe edilerek ilerleyen bir bilimdir).Aşının bağışıklık kazandırmama ihtimali olabilir çünkü etkilenen kısım 65 yaş üstü ve bu yaştan sonra antikor gelişimi çok düşük olduğu için aşı gerçekten işe yaramayabilir. Bu konuda haklısın.Bu arada benim söylediğim şeylerin kanıtları ben değilim. Clinical case leri internetten bulup okuyabilirsin. (Manipüle youtube,twitter yayınları değil) Pubmed vs. yakında Türkçe klinik yayınlar da çıkacak onlara da göz at. Saygılar

Zehirr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
15 sene sağlık sektöründe aklına bile gelmeyecek konumlarda bulunman ama cümlelerinde sadece hakarete varan kelimeler kurman ne kadar mantelitesiz olduğunu kanıtlayacak nitelikte Okumakla cahillik arasında nasıl bir bağlantı var? Ha bu arada Medikal ürünlerini Bursa'da satmaya devam et sen buralara fazla gelme cahiliz ya bir tek sen akıllsın Hokkabaz
Yine öncelikle Türkçe de "mantelitesiz" diye bir kelime yok ama sen anlamayacaksın, cahilliğini sürekli tescilliyorsun.İnşallah sana iş verecek arkadaşlar okuyordur bu forumu.Editöre bak Senin yaşın kadar o işleri İstanbul ve tüm Türkiye'de yapmışlığım var.