Öncelikle güzel yazmışsınız da bu konular yorum açık konular değildir.Hele ki tıp sektörü içinde değilseniz bu toplara hiç girmeyin. Bu işler orada okudum aklıma yattı buraya yazayım ile olmuyor.
1.Virüsün en uzun kuluçka süresi 14 gündür.Tüm dünya ortalamasına göre semptomların yani ateşin ve öksürüğün ortaya çıkması 5.5 gündür.
2.Asemptomatik geçiren insanlarda bağışıklık kuvvetli olduğu için virüs etki gösteremez ve çok zayıflar yani bulaştırdığı insana da yoğun olmayan ve zayıf bir şekilde bulaştırır.
3.Ateşin ortaya çıkma sebebi vücudun makrofajları devreye sokmasıdır.Yok virüs girince Ahmet'te ateş çıkmıyor Mehmet'te ateş çıkıyor diye bir durum yok.Ayakta geçiren asemptomatik insanlarda bile ateş görülür.Kendi farketmeyebilir ama ateşölçer ile tespit edilir.Yani her covid-19 vakasında ateş görülür.Vücudun savunma mekanizması harekete geçtiği anda ilk olarak vücut ısısı yükselir.Saçma sapan bilimsellikten uzak yorum yapıp insanları da yanlış bilgilendirmeyin
4.Virüsün ve belirtilerinin basbas bağırıldığı bir ortamda Ateş düşürücü alan zaten gerizekalıdır(Bunu kaale bile almıyorum)
5.Ateş ölçmenin mantığı olmadığını yazmışsınız burada resmen yarıldım. Tüm hekimler bugüne kadar tüm öğrendikleri olayı yanlış biliyor demek ki yorum yapamadım.
6.Bildiğiniz 1 kişiden bulaşırsa kontrol altına alabilirsiniz demiştim siz bana Korede karantinadan kaçıp tarikat toplantısına katılan ve kimseyle görüşmedim diyip yalan söyleyen, bunu herkesten gizleyen bir şerefsizden örnek veriyorsunuz olayla alakası yok.
7.Virüs kaynaklı salgınların sona ermesi için herkesin semptomatik ve ya asemptomatik geçirmesi, biraz ağır geçirip, tedavi olması ya da aşı bulununca aşı olması gerekir.Kısacası topllum bağışıklığı oluşması gerekir.
Cahilliğin ve egoistliğin güzel bir birleşmesini yazınızdan görebiliyorum ki bu çok sık rastlanan bir şey. Verdiğiniz bilgilerin hepsi yanlış.
Virüsün en uzun kuluçka süresi 14 gün değil, 27 gündür.
Asemptomatik insanlarda ateş görülür demeniz tam bir komedi. Asemptomatik ile dediğiniz şeyin arasında ki çelişkiyi size anlatmalı mıyım? Ateşölçer ile tespit edilir demeniz ayrı bir komedi. Neye göre tespit yapıyorsunuz anlam veremedim.
http://www.yeditepehastanesi.com.tr/...tes-yukselmesi
Yazdıklarınızın çok saçma şeyler olduğunu bir doktorumuzdan okuyabilirsiniz benim dediklerimin neredeyse aynısını söylemiş. Hani oradan okudum aklıma yattı diye sürekli yaftalıyorsunuz ya, bu kişi enfeksiyon hastalıkları uzmanı.
Ateş ölçmenin bir mantığı olmadığını ben değil, aklı başında olan her hekim söylüyor. Bakınız yukarıda ki makale. Bunun yanı sıra, herkese test yapan Güney Kore tam bir salak, boşversin ya testi falan ateş ölçer var zaten, bak ne güzel her şeyi algılayıp test edebiliyormuş.
Dünyadan sana gerçek örnekler gösteriyorum, dediklerin bu ********, bu akılsız gibi saçma sapan şeyler. Senin ütopyana mı taşıyalım bu virüsü? Herkes süper zekalı olsun, herkes süper duyarlı olsun. Hiç kimse bana bulaştıysa sana da bulaşsın mantığıyla ilerlemesin. Hayaller alemine zaten virüs kolay kolay bulaşmaz bu konuda rahat olabilirsin.
Son söylediğin hakkında da o kadar hatalısın ki, o kadar yanlışsın ki ve o kadar anlamsız bir zehir saçıyorsun ki bu bilgisizliğinle anlatamam.
https://www.youtube.com/watch?v=isPp...ture=emb_title
Bak bunlar gerçek kaynaklar öyle okudum aklıma yattı değil, senin gibi işkembeden sallama hiç değil.