SinemBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ateş ölçülmesinin hiç bir anlamı yok. Hiç bir mantığı da yok.
- Virüsün 14 gün kuluçka süresi var.
- Hastalığa sahip olanların bir çoğu asemptomatik.
- Hasta asemptomatik olmasa dahi ateş dışında ki diğer semptomları gösteriyor olabilir.
- Hasta daha ateş gösterecek duruma gelmemiş olabilir.
- Hasta ateş düşürücü kullanmış olabilir.

Haliyle neredeyse hiç kimse yakalanmaz ateş ölçülerek. İlk başlarda havaalanında sadece milletin ateşini ölçüyorduk ve hiç vakamız yok zannediyorduk ama diğer ülkeler patır patır Türkiye'den gelenlerden korona çıktığını söylüyordu. Bizde saçma sapan sadece 10 dakika kaldılar gibi bahanelerle kendimizi avutuyorduk.

Ateş ölçmenin mantığı olmadığı gibi adam akıllı uygulanmadığı sürece yararı zararından çok olur. Ateş ölçen adamın n95 maskesi ve siperliği olması gerekir. Bizde bırak siperliği gözünde gözlük bile yok. Asemtpomatik birisi gelse o polise bulaştırsa polis oradan geçen binlerce kişiye bulaştıracaktır. Haliyle ateş ölçmeyi "kontrollü" falan zannetmeyin çünkü uzaktan yakından alakası yok.

İkinci olarak 1 kişiden bulaşmış olsa filyasyonla durdursunuz demişsiniz ama bu da hiç doğru değil. Buna en iyi örnek Güney Kore 31.vaka. Bir kişi 3 bin kişiyi enfekte edebiliyor, onlar gidip evlerinde ki ailelerini enfekte ettiklerinde iş işten çıkıyor. Filyasyon'un zaten tam olarak yapılabilmesi imkansız özellikle yetersiz test sayısıyla imkansız. X kişide virüs çıktı, marmaray'a binmişti? Minibüse bindi? Taksici de virüs çıktı, öldü, taksisine binenler? Asemptomatik bir kişi X kişiye bulaştırdı ve X kişi tespit edildi ama asemptomatik kişiyi nasıl tespit edeceksin? Virüsü çok küçümsüyorsunuz ki bu yapılan en büyük hata.
Öncelikle güzel yazmışsınız da bu konular yorum açık konular değildir.Hele ki tıp sektörü içinde değilseniz bu toplara hiç girmeyin. Bu işler orada okudum aklıma yattı buraya yazayım ile olmuyor.
1.Virüsün en uzun kuluçka süresi 14 gündür.Tüm dünya ortalamasına göre semptomların yani ateşin ve öksürüğün ortaya çıkması 5.5 gündür.
2.Asemptomatik geçiren insanlarda bağışıklık kuvvetli olduğu için virüs etki gösteremez ve çok zayıflar yani bulaştırdığı insana da yoğun olmayan ve zayıf bir şekilde bulaştırır.
3.Ateşin ortaya çıkma sebebi vücudun makrofajları devreye sokmasıdır.Yok virüs girince Ahmet'te ateş çıkmıyor Mehmet'te ateş çıkıyor diye bir durum yok.Ayakta geçiren asemptomatik insanlarda bile ateş görülür.Kendi farketmeyebilir ama ateşölçer ile tespit edilir.Yani her covid-19 vakasında ateş görülür.Vücudun savunma mekanizması harekete geçtiği anda ilk olarak vücut ısısı yükselir.Saçma sapan bilimsellikten uzak yorum yapıp insanları da yanlış bilgilendirmeyin
4.Virüsün ve belirtilerinin basbas bağırıldığı bir ortamda Ateş düşürücü alan zaten gerizekalıdır(Bunu kaale bile almıyorum)
5.Ateş ölçmenin mantığı olmadığını yazmışsınız burada resmen yarıldım. Tüm hekimler bugüne kadar tüm öğrendikleri olayı yanlış biliyor demek ki yorum yapamadım.
6.Bildiğiniz 1 kişiden bulaşırsa kontrol altına alabilirsiniz demiştim siz bana Korede karantinadan kaçıp tarikat toplantısına katılan ve kimseyle görüşmedim diyip yalan söyleyen, bunu herkesten gizleyen bir şerefsizden örnek veriyorsunuz olayla alakası yok.
7.Virüs kaynaklı salgınların sona ermesi için herkesin semptomatik ve ya asemptomatik geçirmesi, biraz ağır geçirip, tedavi olması ya da aşı bulununca aşı olması gerekir.Kısacası topllum bağışıklığı oluşması gerekir.