LizaveTa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
60D ile video çekilmez. aslında dslr ile video çekilmez mümkünatınız varsa satıp aynasız modellere geçmelisiniz. odak fokus arka plan flu konusunda 60D tarzı makinalar sizi tatmin etmez en azından videoda.. bununla idare ederim derseniz kendinize bir yaka mikroforu ve 35mm lens almalısınız çoğu youtuber bu lensi kullanır lens stm olmalı bu arada.. (buraya kadar yazdıklarım kaliteli video çıksın istiyorsanız yapmanız gereken)
sizin şu anki focus probleminizin çözümü şu
mod kadranındın modu p moduna getireceksiniz
lensi af moduna alacaksınız
makinadaki menüdeki focus ayarını yüz takibi focusu olarak ayarlayacaksınız
makina sizi takip edip size focuslanacak.
bu işlem makinanın ve lensin focus hızı düşük olduğu için 3-4 saniye sürebilir bu yüzden makina değiştirmenizi önermiştim
18-55 kit lensi var demiştiniz. eğer o lens stm model değil ise focus işine hiç girmeyin çünkü her focus atmaya juvjuvjvuvjuiii diye ses gelecek lensten ve bu ses çektiğiniz videoya yansıyacak video çöpe dönüşecek
yardım etmekten mutluluk duyarım elimden onlarca makine geldi geçti. kafanıza takılan birşey olursa sorabilirsiniz
Çok teşekkür ederim vakit ayırıp detaylı bir şekilde ifade etmişsiniz. Bana video için önerebileceğiniz yüksek kalite ama makul fiyatlarda olacak bir cihaz var mıdır? Sadece video çekimleri için. Vlog tarzı ama görüntü kalitesi iyi olacak bir şey... Teşekkür ederim.