Mersin'de herkes aynı evde oturuyor sanırım hani bulaşırsa 1,8 milyon enfekte olacak ya

) Senin ki Matematik değil kasap hesabı olmuş kusura bakma. O mantıkla virüs olan bütün illerin enfekte olması mı gerekiyor sonuç? Fahrettin Koca, Aytaç Yalman içinde kendinden çok emin bir şekilde KOAH'tan öldüğünü söylemiş sonra da vaka saklanmış daha sonrasında da koronavirüsten öldüğünü söylemişti.
Sadece aynı evde oturanlara mı bulaşıyor bu hastalık. Bu durumda Çin'den bütün dünyaya yayılması konusundaki tezini de duymak isterim

)) Bu Türkçe ile mi editörlük yapıyorsun sen? Gerçekten yazık.Bağlaç olan de ayrı yazılır "Aytaç Yalman için de". Önce koahtan öldüğü söylenmiş? ama söylenmiş olduğu halde sonra vaka saklanmış?

sonra da koronavirüsten öldüğü söylenmiş

!!???..??!! Burası anlaşılabilir olmadığı için bir cevap veremiyorum.
Madem ısrar ediyorsun şöyle anlatayım sana Aytaç Yalman sepsisten yani senin anlayacağın dilde birkaç farklı hastalığı olduğu için çoklu organ yetmezliğinden öldü.Ve öldüğü zaman da test yapılıp covid-19 olduğu açıklandı.Covid-19 ve ya KOAH, değişen nedir?80 yaşında ve en büyük risk grubundaydı.Sonuçta Tedavi edilememiş ve vefat etmiş.
Buraya başka yerden duyduğun şeyleri kopyala yapıştır yapacağına otur biraz araştır. Virüs nedir? Salgın nedir? Bütün iller enfekte olmadan salgını geçiremezsin.Yeni salgın dalgaları gelmemesi için toplum bağışıklığı oluşmalıdır. Önemli olan enfekte olmamak değil enfekte olduktan sonra tıbbi yardıma ihtiyaç duyarsan ihtiyacın olduğu anda tıbbi desteğe ulaşabilmektir.Bunun için de salgının kontrollü yayılması lazımdır.Sağlık sisteminde yük oluşturulmamalıdır.
Ben her dediğine evet haklısın desem ne olacak yine de konuda varmak istediğin yeri anlayamıyorum ama neyse.
https://www.worldometers.info/coronavirus/ bu linkten tüm dünya verilerine ulaşabilirsin. Senin hesabın daha iyi heralde, bir orantı kur o zaman bak bakalım bu tabloda kimler iyi.