Ayın 17sinde 10000 TL olarak başvurduğum ihtiyaç kredisi 5000 tl olarak bugün onaylanmış. Sms gelmiş. Halkbankta kosgeb kursuna gittiğimde otomatik açılmış yaklaşık 3 yıllık hesabım vardı. Ama hiç kullanmıyordum. Sonra müşteri hizmetlerini aramaya çalıştım. Yoğunluk olduğundan 3 gün sonra kendilerine ulaşabildim. Ayın 15 inde internet/mobil şube parolamı belirledim ve banka kartı talep ettim. Ayrıca hesabıma 50 tl diğer banka hesabımdan eft yolladım. Sonra 15 tl de halkbanktan diğer hesabıma eft aktardım. Yani biraz işlem yapıp hesap hareketi oluşturdum.

Sonra ayın 17sinde mobil uygulamadan kredi başvurusu yaptım. Bugün sabah baktığımda onaylandığını bildiren smsi gördüm. Hemen uygulamaya girip onayladım ve otomatik hesabıma aktarıldı. 5000 tlde 56,25tl kullandırma tahsis ücreti kesildi. 30 ay boyunca 188,16 tl ödeyeceğim. İlk taksit 6 ay sonra 23 kasımda başlayacak. Aslında 18 ay olarak seçecektim ama sonradan belirleme göremedim. Toplamda ise 5644,80 tl olarak geri ödeyeceğim. Freelance çalışıyorum. Sadece gss ödüyorum. Öyle ssk ya da bağkur girişim yok. Maaşı 3800 tl gösterdim. Kredi puanım 1218 idi. Şu anda ailemin yanında kalıyorum ve ikametgahım burada. Bu yüzden aile geliri belirtilen 5000 tl sınırını haliyle aşıyor. Ama ailede tek ben başvurdum. Üzerimde hiç bir takip ve icra yok. Önceden hiç puanım yoktu. Enpara hesabımda yüzbinlerce tllik işlem yapmama rağmen Kredi kartı başvurum bile kabul edilmezdi. Bende 7 ay önce 1500 tl limitli nakit teminatlı kuveyttürkten kredi kartı alıp otomatik fatura ödeme talimatı verip kullandım ve ekstreleri zamanında ödedim. Ocak ayında findeks puanım 1201 idi enpara kredi kartına başvurmuştum yine reddedilmişti. Sonra işte bu krediler çıktı. Aslında başvurmayacaktım ihtiyacımda yoktu ama forumu okuduğumda devletin belirlediği şartlara kimsenin uymadığını gördüm. Aynı aileden herkesin başvurması mı dersin, tek banka yerine üç bankaya başvuran mı dersin, 5000 tl üzeri geliri olup başvuran mı dersin, ihtiyacı olmayıp da başvuran mı dersin. Herkes başvuruyordu. Bende normal zamanlarda üzerime kredi çeksem verilmez şu anda olağanüstü bir durum en azından kredi başvurum onaylanırsa sicil hareketim genişler ilerde sicil geçmişime bakan bankalar kredi kullandığımı ve düzenli ödediğimi görürler faydası olabilir diye düşündüm. 3000 tlde çıksa bu yüzden alacaktım. Ve icrası olan sicili bozuk olan hiç kredi puanı olmayan kredi kartı bile olmayan kişilere kolayca kredi çıktığını görünce başvurdum.

Bu kadar detaylı yazmamın sebebi belki birilerine yol olur bilgilenirler diyedir. Umarım ihtiyacı olan herkes faydalanır.