merhabalar
bir baraja gittim köprü üstünde suya bakarken suda dolaşan renk renk balıklar gördüm sonra biraz ekmek getirdim ve yemledim bir anda yemlenmiş alanda 200 300 japon balıgı belirdi şok oldum hemde her biri 200 gr ile 1kg arası dev gibileride var

sonra oraya yakın bir köyden coban biriyle sohbet ettim abi sınırda 1 tır dolusu balık yakalanmış bu balık kacakcıları tutuklanmış bunlarıda hayvanat bahcesi hepsini almamış kalanların hepsini buraya bıraktılar 5 yıldır var sen ilk defamı geldin dedi evet ilk geldim artık bunlar vahşi olmuştur dedim

coban gidince bir çay akıyor baraja dogru otlu alan biraz yukarılara gittim otların arasında japon yavruları gördüm renk renk 1cm ile
3cm arası boydalar
bırakılan japon balıkları 5 yılda ortama ayak uydurmuş sazanlar ile birlikte yaşıyorlar Umuyorum bilinçsiz avcılıkla ölmezler bitmezler.

BARAJA dökülen kücük bir çay var bu devamlı barajı hem serin hem temiztutuyor su çok bulanık ama artık japonlar alışmışlar.

otlar arasında yumurta bırakan sazanlar gördüm dürbünle izledim inanın dev gibi japonlar var barajda KEŞKE tüm barajlarımıza bırakılsa bu barajdan alınıp diger barajlara bırakılsa süper olur
işte o güzelliklerden biri