Zehirr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zonguldak'ın da nüfusu Rize'den az ama vaka sayısı çok fazla ve sokağa çıkma yasağı var. Olayın boyutları tamamen bambaşka. Ortada ne gerçek sayı var ne de doğru dürüst anlatan. Fahrettin Koca bile her akşam bahsederken artık gizli kapaklı değil resmen canlı yayında seçim var gibi siyaset yapıyor.
Öncelikle Zonguldak dediğiniz yer madencilikten dolayı Türkiyedeki en büyük Kronik Akciğer hastalığı popülasyonunun olduğu yerdir yani bu hastalık için en riskli bölgedir. Bu nedenle orası istisnadır. 2. Olarak Dünyadaki en geniş kapsamlı ve en iyi sağlık sistemi Türkiyede dir. (Bunu da oradan buradan duyarak söylemiyorum. 15 yılım sağlık sektöründe geçti.Birçok yoğun bakım ve ameliyathanenin kurulmasında bizzat rol oynadım,Bir çok yeni cihaz ve tedavi yöntemini Türkiye'ye tanıttım)Daha önce de anlattım ama yine anlatayım .Bu sizin yok bize söylemiyorlar saklıyorlar gibi basite indirgeyeceğiniz bir durum değil. Dünyada ilk defa ortaya çıkan bir virüs ve bu virüsün önüne geçilmesi için, ilaç, aşı çalışmaları için vaka sayısı,test sayısı, ölüm sayısı, iyileşen sayısı, yaş ortalaması vs vs yüzlerce değişkenin bir araya getirilip bir data haritası çıkarılması gerekiyor bunun için de her ülke bütün bu verileri her gün düzenli şekilde sağlık örgütünün veri tabanına şeffaf olarak girmek zorunda. Olayın boyutları bambaşkaymış yok gizleniyormuş.Siz tek tek mi sayıyorsunuz?Size mi bilgi veriyorlar.Sırf siz başka görüştesiniz diye ya da abuk subuk komplo teorileriniz var diye ve ya kendinizi tatmin edeceksiniz diye birilerini 7 milyar insanın sağlığını doğrudan etkileyecek bir yalan söylüyor diye suçlayamazsınız. Bu düpedüz saçmalıktır .Dünyada daha komik birşey de olamaz. Siz istediğiniz kadar nefret edin her türlü iftirayı atın hastalandığınız zaman size karşılıksız bakacak yine devletinizdir.